Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος: Νομαρχιακό Αλαλούμ στο Κοντάρι

Αλέκος Γαϊτάνος: Νομαρχιακό Αλαλούμ στο Κοντάρι

18

Σε ανακοίνωσή του ο κ.Αλέκος Γαϊτάνος αναφέρει:

 

“Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χίου ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ στο Κοντάρι- την οποία θα παραδώσει άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται- προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα εξασφαλίζοντας στη Χίο ηλεκτροπαραγωγική αυτονομία. 
Έτσι τουλάχιστο διατείνονται με την απόφαση τους τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ψήφισαν την απόφαση αυτή. Στο όνομα της ενεργειακής μας θωράκισης αναδεικνύουν το μαζούτ ως το στρατηγικό καύσιμο για την ηλεκτροπαραγωγή της Χίου  θάβοντας οριστικά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ( ΑΠΕ) στο νησί μας. Νησί που προσφέρεται ιδανικά για την ανάπτυξή τους, λόγω των ανέμων που μας δροσίζουν και του ήλιου που θα έπρεπε να μας φωτίζει.


Σκόπιμα  αποσιώπησαν τις εμπορικά δόκιμες ώριμες τεχνολογίες ΑΠΕ καθιστώντας μας έτσι  στο διηνεκές ομήρους σε μια ρυπογόνο τεχνολογία ξεπερασμένη πανευρωπαϊκά υποθηκεύοντας το ηλεκτροπαραγωγικό  μέλλον του τόπου .
Όπως υποθηκευμένο είναι και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής του κόλπου του Κονταριού απ΄ τη χάραξη ασύμβατων δράσεων που αναπτύσσονται είτε μελετάται μελλοντικά να αναπτυχθούν, εξαιτίας έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού και ανυπαρξίας ολιστικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για το Νομό.


Άναρχα λοιπόν οι ίδιοι πολιτικοί ιθύνοντες του τόπου πασχίζουν για την   κατασκευή νέου λιμανιού στον ίδιο γεωγραφικό χώρο που ειρήσθω εν παρόδω οι ειδικοί χαρακτηρίζουν αρχαιολογικό.
Οι ίδιοι δε ανερυθρίαστα καταστρώνουν σχέδια τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής εκδίδοντας προς τούτω άδειες ξενοδοχείων, κέντρων διασκέδασης και άλλων συναφών προς τον τουρισμό ενασχολήσεων που αρμονικά συνδυαζόμενα με την τύρβη παρακείμενων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την αύρα του βιολογικού καθαρισμού συνθέτουν το αλαλούμ που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οραματίζεται για το Κοντάρι.


Το Κοντάρι, τον άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του νησιού μας τόπο, με τον κόλπο του στον οποίο εκβάλει αιώνες ο ποταμός Κοκαλάς δημιουργώντας έναν βιότοπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.
Φυσικής ομορφιάς ασύμβατης με την πολιτική αισθητική αυτών που χαράζουν το μέλλον μας.”