Αρχική Πολιτισμός Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Γραπτής ‘Εκθεσης του ΟΗΕ με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και...

Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Γραπτής ‘Εκθεσης του ΟΗΕ με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Φτώχεια»

12

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοινώνει την έναρξη  του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού γραπτής έκθεσης  με θέμα  «Ανθρώπινα Δικαιώματα και  Φτώχεια», που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου 2006).


Ο διαγωνισμός είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Γραφείου της Ύπατης  Αρμοστού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) και του Τμήματος Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ (DPI), με τη συνεργασία  του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων (DESA) του Οργανισμού.


Η φετινή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει θέμα « H καταπολέμηση  της φτώχειας είναι  υποχρέωση, όχι φιλανθρωπία».


Ο μαθητικός  διαγωνισμός έκθεσης  με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και  Φτώχεια» δίνει στα παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 χρονών  την ευκαιρία να μοιρασθούν τις σκέψεις τους για την αντιμετώπιση της    φτώχειας και την  προστασία των  ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Η προθεσμία για την υποβολή των εκθέσεων  είναι η 10η Δεκεμβρίου 2006. Οι εκθέσεις πρέπει να υποβληθούν σε μια από τις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ  (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Pωσικά, Κινέζικα και Αραβικά).


Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τους όρους διεξαγωγής του μπορείτε να βρείτε στο: http://www.cyberschoolbus.un.org/index.shtml