Αρχική Green Life Διαδρομές Κίνδυνος υπερπροσφοράς κλινών στο Αιγαίο

Κίνδυνος υπερπροσφοράς κλινών στο Αιγαίο

13

Οι νέες επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν υπερπροσφορά κλινών στο Αιγαίο, με ορατό τον κίνδυνο να αξιοποιηθεί το γεγονός από τους τουρ οπερέιτορ οι οποίοι θα αγοράζουν τα δωμάτια για ένα κομμάτι ψωμί, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου.


Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τη φετινή τουριστική έκθεση του Λονδίνου (World Travel market), στην πλειονότητά τους οι ξενοδόχοι δεν αναμένουν εντυπωσιακές μεταβολές στις αφίξεις για την Ελλάδα. Προσδοκούν όμως ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν μεγάλες εκπτώσεις.


Οι φόβοι των ξενοδόχων είναι μακροπρόθεσμοι. Κάποιοι μεγαλοξενοδόχοι επιδιώκουν να πείσουν την κυβέρνηση ότι η αγορά μπορεί να απορροφήσει χωρίς κραδασμούς μια ετήσια αύξηση των κλινών σε νέα ξενοδοχεία δυναμικότητας 15-20.000 κλινών, αλλά όχι μεγαλύτερη. Τα επόμενα χρόνια, όμως, αναμένεται ότι τα κρεβάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία θα αυξάνουν με υπεριδιπλάσιο ρυθμό, δημιουργώντας υπερπροσφορά κλινών υψηλών κατηγοριών. Το αποτέλεσμα θα είναι, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ότι οι τιμές θα παραμένουν χαμηλές εξαιτίας του ανελέητου ανταγωνισμού.


Επιπλέον, πίεση αναμένεται να προέλθει την επόμενη διετία από την Τουρκία, στην οποία χτίζονται αυτή τη στιγμή νέα ξενοδοχεία πολυτελείας, συνολικής δυναμικότητας 100.000 κλινών.


Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 26/11/2006