Αρχική Νέα Τοπικά Ηθικό βραβείο στο Σκυλίτσειο για τους εργαζόμενους

Ηθικό βραβείο στο Σκυλίτσειο για τους εργαζόμενους

8

 

Την καθιέρωση ενός «ετήσιου αριστείου» για 2 γιατρούς, 2 νοσηλευτές και 2 διοικητικούς υπαλλήλους επιθυμεί να πετύχει η σημερινή διοίκηση στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.
   Στο εσωτερικό έγγραφο της διοίκησης σημειώνεται ότι αυτό θα είναι «η ελάχιστη τιμητική επιβράβευση για την προσφορά τους στο Νοσηλευτικό ίδρυμα». Η βράβευση θα γίνει ύστερα από μυστική ψηφοφορία όλου του προσωπικού, η οποία και θα διαρκέσει ως τις 6 Δεκεμβρίου. Οι προτεινόμενοι θα πρέπει κατά την άποψη αυτού που ψηφίζει να «χαρακτηρίζονται από άψογη συμπεριφορά, ήθος, αποτελεσματικότητα, εργατικότητα, επικοινωνία με το προσωπικό και τους ασθενείς, σεβασμό της προσωπικότητας των άλλων».
   Ο πρόεδρος του σωματείου των γιατρών του Σκυλίτσειου κ. Ζούντας δεν φάνηκε αντίθετος στη βράβευση, αν και όπως μας είπε το Δ.Σ. του σωματείου δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση. «Δεν είναι κακή ιδέα να τιμάμε κάποιον που προσφέρει με ζήλο τις υπηρεσίες του μέρα και νύχτα. Αυτή είναι μια ηθική βράβευση», μας δήλωσε χαρακτηριστικά.
   Εξάλλου σήμερα αναμένεται να απασχολήσει το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ το σχετικό θέμα, όπως μας είπε το μέλος Γιάννης Κουτσοδόντης.
   Πάντως μεταξύ των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα. Είναι άγνωστο ποιες θα είναι οι «παρατηρήσεις- επισημάνσεις- υποδείξεις» που προτρέπονται αν επιθυμούν ακόμα και ανώνυμα να κάνουν όσοι ψηφίσουν, ενώ δεν μπορεί κανείς να κατοχυρώσει ότι θα γίνουν καλύτερες και οι προσφερόμενες υπηρεσίες. Επίσης αν συνεχιστεί η βράβευση μήπως σε μερικά χρόνια θα είναι τόσοι οι κάτοχοι του βραβείου που εκ των πραγμάτων αυτό θα υποβαθμιστεί;
   Από την άλλη βέβαια γεννιέται η απορία γιατί ανάλογη βράβευση να μην καθιερωθεί και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, όπου και πάλι προσφέρεται έργο.
   Επίσης εντύπωση κάνει το γεγονός ότι αυτή η πρόθεση της διοίκησης δεν κοινοποιήθηκε, όπως και το ότι αποκλείεται η γνώμη των πολιτών που είναι και αυτοί που κατά κύριο λόγο δέχονται τις άμεσες επιπτώσεις από τη σωστή παρουσία ενός εργαζόμενου –ανεξάρτητα από ιδιότητα- σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ