Αρχική Green Life Διαδρομές Τουριστικά οφέλη από την ελληνοτουρκική συνεργασία

Τουριστικά οφέλη από την ελληνοτουρκική συνεργασία

23

Η ΑΥΞΗΣΗ του τουριστικού ρεύματος από τη μια στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τον ελληνικό όσο και για τον τουρκικό λαό.


Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μιλώντας στο δείπνο του 10ου Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου που οργανώνει το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο.


«Είναι ασφαλώς γνωστές οι μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχεία και υποδομές, που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία καθώς και η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειώσει η Τουρκία στον τουρισμό. Ελλάδα και Τουρκία είναι χώρες συμπληρωματικές ως προς τον τουρισμό» επισημαίνει η υπουργός.


«Επιπλέον, οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Αττική για την ανακαίνιση ξενοδοχείων, αλλά και για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων έφτασαν περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Πέρα από την Αττική, στα περισσότερα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα έχει ολοκληρωθεί ένας μεγάλος αριθμός από μικρά και μεγάλα έργα, ιδιωτικά και δημόσια, αλλάζοντας την όψη ολόκληρων περιοχών, αλλά κυρίως αλλάζοντας τις δυνατότητές τους για τουριστική ανάπτυξη.


Μια δεύτερη εξέλιξη που αναδεικνύει τον ελληνικό τουρισμό» τονίζει χαρακτηριστικά η κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά «είναι ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός σήμερα έχει την καλύτερη διεθνή προβολή από ποτέ.


Ένας τρίτος παράγοντας, που ενισχύει τον ελληνικό τουρισμό είναι η ίδια η παγκοσμιοποίηση, η οποία αυξάνει διαρκώς τις μετακινήσεις και ευνοεί τη βιομηχανία των διακοπών και του ελεύθερου χρόνου. Όλες οι προβλέψεις μιλούν για έναν διπλασιασμό της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης μέσα στην επόμενη 15-ετία.


Παράλληλα, στόχος μας είναι» καταλήγει η υπουργός «να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία ανάμεσα σε τουριστικούς πράκτορες από τις δύο χώρες έτσι ώστε να προωθήσουμε κοινά πακέτα διακοπών για επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, αξιοποιώντας το momentum της διεθνούς συγκυρίας».


Πηγή: Ναυτεμπορική, 25/11/2006