Αρχική Νέα Τοπικά Ιδιαίτερη κινητικότητα στην ελληνική ακτοπλοΐα

Ιδιαίτερη κινητικότητα στην ελληνική ακτοπλοΐα

11

Τη ναυπήγηση δύο νέων πλοίων εξετάζει η Blue Star Ferries


ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ όχι μόνο σε μετοχικό επίπεδο αλλά και σε πλοία επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η ελληνική ακτοπλοΐα. Έτσι μετά την αγορά ενός πλοίου από την Hellenic Seaways του γιαπωνέζικου Χιμούκα, την αγορά ενός πλοίου ανακοίνωσε και η Saos ενώ το επόμενο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κάνει η Blue Star Ferries, η οποία εξετάζει την περίπτωση υπογραφής συμβολαίων για τη ναυπήγηση δύο νέων νεότευκτων πλοίων «για τα νησιά μας».


Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο σύντομα αναμένεται να ληφθούν από τον όμιλο οι τελικές αποφάσεις.


Στο βαθμό που επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες ο όμιλος Attica αργά αλλά σταθερά επεκτείνει τις πρωτοβουλίες του στην ελληνική ακτοπλοΐα σε πολλαπλά επίπεδα μετά από μία περίοδο «εσωστρέφειας» που εκφράστηκε με την πώληση πλοίων τόσο στη Βαλτική όσο και τη Βόρεια Ευρώπη.


Η ΑΝΕΚ


Την αγορά πλοίων εξετάζει και η ΑΝΕΚ η οποία με όπλο τα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο επιδιώκει την ενίσχυση της ρευστότητάς της με την άντληση μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 104 εκατ. ευρώ. Μία αύξηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου.


Οι Μινωικές Γραμμές


Από τις εισηγμένες στο Χ.Α. ακτοπλοϊκές εταιρείες το μεγαλύτερο βέβαια ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις μετοχικές εξελίξεις είναι φυσικό να πέφτει στην παρούσα φάση στις Μινωικές Γραμμές μετά και την αύξηση του ποσοστού του ομίλου Attica στο μετοχικό της κεφάλαιο.


H Ηρακλειώτικη εταιρεία πάντοτε αποτελούσε πόλο έλξης μεγάλων ιδιωτών επενδυτών καθώς έχει τα τελευταία χρόνια ένα από τους πλέον σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη, ενώ βέβαια ελέγχει και το 33,31% της Hellenic Seaways.


Σύμφωνα με υπολογισμούς σήμερα το 29,2% περίπου του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει σε πέντε μεγάλους ιδιώτες επενδυτές. Επίσης υπολογίζεται ότι 6-7% ελέγχουν οι θεσμικοί επενδυτές και το υπόλοιπο το ευρύ επενδυτικό κοινό εκ των οποίων πάνω από το 45% είναι Κρήτες.


Η Attica group


Ειδικότερα η Attica group ελέγχει το 13,14%, ο κ. Πάνος Λασκαρίδης το 5,2%, η EFG Private Bank (Luxemburg) το 4,9% (για λογαριασμό πελατών της), η Mitica του κ. Ι. Τζιβέλη με περίπου 4,7%, η οποία συμμετέχει επίσης στη Blue Star και την Attica με ποσοστά λίγο υψηλότερα του 5%, και τέλος ποσοστό 1,5% κατέχει ο Ιταλός, Αλντο Γκριμάλντι.


Σήμερα λοιπόν το διοικητικό συμβούλιο των Μινωικών Γραμμών εμφανίζεται «εγκλωβισμένο» από μία μετοχική σύνθεση που έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ από την άλλη είναι ένα διοικητικό συμβούλιο που κατάγεται από την Κρήτη, στηρίζεται από Κρητικούς μετόχους και απολογείται κάθε ημέρα σε αυτούς για κάθε απόφαση του που φαινομενικά απομακρύνει την εταιρεία από την έδρα της.


Η περίπτωση της πώλησης του ποσοστού τους στη Hellenic Seaways είναι ενδεικτική του πλαισίου εντός του οποίου καλείται να κινηθεί και δεν είναι τυχαίο ότι ταλαντεύτηκε και ακόμη ταλαντεύεται ως προς την πώληση της συμμετοχής.


Ωστόσο από την άλλη «εγκλωβισμένοι» με ένα τρόπο είναι και οι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας καθώς οι όποιες εξελίξεις προϋποθέτουν μία «σύμπλευση» τουλάχιστον ορισμένων εξ αυτών, η οποία θα λάβει παράλληλα υπόψη και το γεγονός ότι η εταιρεία έχει έδρα την Κρήτη.


Όσο «κοσμοπολίτικη» και εάν έχει γίνει η Ηρακλειώτικη εταιρεία, δεν παύει να στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της δυναμικής της, των εσόδων της και, κυρίως τον τελευταίο χρόνο, την κερδοφορία της στην κρητική αγορά.


Ετσι δεν μοιάζει εύκολη μία «επιθετική» κίνηση από κανένα από τους μεγαλομετόχους ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα την επεδίωκε κιόλας.


Ιδιότυπο «βαλς»


Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που παρατηρείται είναι ένα ιδιότυπο «βαλς» μεταξύ δύο μεγαλομετόχων του κ. Περικλή Παναγόπουλου με τον κ. Πάνο Λασκαρίδη τον οποίο ορισμένοι Κρητικοί φαίνεται να βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια καθώς φαντάζει σαν το αντίπαλο δέος ιδιαίτερα μετά την αύξηση της θέσης του στη Hellenic Seaways στο 35%.


Όπως εκτιμούν με την κίνηση του αυτή έβαλε ένα «ανάχωμα» έστω και προσωρινό στην πώληση του 33,31% της Hellenic Seaways.


Μία εξέλιξη που θα εξυπηρετούσε περισσότερο τον όμιλο Attica, ως μεγαλύτερου μετόχου της κρητικής εταιρείας, καθώς ουσιαστικά είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί ότι οι Μινωικές είναι κερδισμένες μεσοπρόθεσμα από την πώληση της συμμετοχής τους στα 3,5 ευρώ.


Tο ερώτημα πότε θα πάρουν τα 90 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή τους στη Hellenic Seaways δεν απαντάται εύκολα. Ταυτόχρονα η πώληση αυτή διευκολύνει εξελίξεις συνεργασιών σε πολλά επίπεδα μεταξύ Ομίλου Attica και Μινωικών, εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος.


Πάντως μέχρι στιγμής οι κινήσεις και των δύο τυγχάνουν διπλής ανάγνωσης γιατί κινούνται με στόχο να προσδίδουν κάθε στιγμή αξία στη δική τους επενδυτική κίνηση, ενώ δεν έχουν λάβει τις τελικές αποφάσεις τους. Π.χ. η Hellenic Seaways αγοράζει και κτίζει πλοία με ίδια κεφάλαια αυξάνοντας μεν το δανεισμό της αλλά ταυτόχρονα, μακροπρόθεσμα και την αξία της συμμετοχής του κ. Λασκαρίδη σε αυτή.


Από την άλλη αυξάνεται και η αξία συμμετοχής των Μινωικών και εμμέσως και της Attica Group στη συγκεκριμένη εταιρεία η προίκα της οποίας γίνεται ακόμη πιο πλούσια. Παράλληλα η αύξηση του ποσοστού του κ. Παναγόπουλου στις Μινωικές αυξάνει ακόμη περισσότερο και την αξία της επένδυσης του κ. Λασκαρίδη, όπως αποδεικνύεται από το ταμπλό του Χ.Α.


Ομολογιακό από τη ΝΕΛ


Η ΝΕΛ αν και επισήμως δεν έχει παραιτηθεί της πρότασής της για αγορά του 33,31% της hellenic Seaways από τις Μινωικές Γραμμές, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης ομολογιακού δανείου, αντί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που είχε αρχικά αποφασίσει ενώ επαναδιατάσει το στόλο της και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί και η απορρόφηση της C-Link Ferries.


Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε χθες τα δρομολόγια του προς Χίο-Μυτιλήνη ανανεωμένος ο «Θεόφιλος» ενώ ο «Αίολος Κεντέρης» απέπλευσε για άλλες θάλασσες προς την Νοτιοανατολική Ασία προκειμένου να κάνει εκεί δρομολόγια φέρνοντας έσοδα στην εταιρεία.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 27/11/2006