Αρχική Νέα Τοπικά Την απεμπλοκή του έργου της Μαρίνας ζητά ο Νομάρχης Χίου

Την απεμπλοκή του έργου της Μαρίνας ζητά ο Νομάρχης Χίου

9

Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αιγαίου για θέματα τουριστικής ανάπτυξης ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης με επιστολή του προς τους Υπουργούς Αιγαίου και Τουριστικής Ανάπτυξης επανέρχεται στο  ζήτημα της ημιτελούς μαρίνας Χίου, ζητώντας την απεμπλοκή αυτού του σημαντικού έργου.

Οι Λιμενικές εγκαταστάσεις της Μαρίνας είχαν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του Β΄ Κ.Π.Σ. και στη συνέχεια ο ΕΟΤ ανέθεσε με διαγωνισμό την κατασκευή και εκμετάλλευση των χερσαίων εγκαταστάσεων σε Κοινοπραξία. Από τότε σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λαμπρινούδης έχουν περάσει περισσότερα από πέντε χρόνια χωρίς ούτε το έργο να έχει γίνει, ούτε καμιά εξέλιξη να έχει καταγραφεί για να απεμπλακεί η υπόθεση και να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις.

Προκειμένου μάλιστα το έργο να ολοκληρωθεί ο Νομάρχης Χίου τονίζει ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προτίθεται να αναλάβει την ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων και να είναι ο κύριος του έργου και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς να προχωρήσει στην αξιοποίηση των χώρων.

Πηγή: ΕΡΑ Β.Αιγαίου, 28/11/2006