Αρχική Νέα Τοπικά Tsakos Energy Navigation: Ενα νεότευκτο κάθε μήνα στο στόλο της

Tsakos Energy Navigation: Ενα νεότευκτο κάθε μήνα στο στόλο της

6

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ του δεξαμενόπλοιου «Bregen» ανακοίνωσε χθες η Tsakos Energy Navigation (TEN) η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία του Ομίλου Τσάκου, η οποία αναμένεται τον επόμενο χρόνο να παραλαμβάνει ένα νεότευκτο ανά μήνα.


Το πλοίο ένα panamax διπλού τοιχώματος που ναυπηγήθηκε το 1989 είναι το τελευταίο που παρέμενε στο στόλο της εταιρείας και είχε ναυπηγηθεί τη δεκαετία του 1980, αφού τα άλλα δύο το «Cruχ» (1987) και «Libra» (1988) πουλήθηκαν ήδη στη διάρκεια του 2006. Η πώληση του «Bregen» θα αποφέρει για την ΤΕΝ κεφαλαιακά κέρδη ύψους 5 εκατ. δολ.


Παράλληλα η ΤΕΝ ανακοίνωσε τη χρονοναύλωση δύο δεξαμενοπλοίων των «Victory III» και Hesnes, σε μία μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία. Η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους 35 εκατ. δολ., τους επόμενους 25 μήνες.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΝ έχει εξασφαλίσει ήδη ελάχιστα έσοδα ύψους 250 εκατ. δολ. για το 2007 και 220 εκατ. δολ. για το 2008, καθώς έχει «κλείσει» συμφωνίες απασχόλησης για τα 37 πλοία του στόλου της που αντιπροσωπεύουν το 80% των διαθέσιμων ημερών εργασίας για το 2007 και το 70% για το 2008.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ κ. Νίκος Τσάκος, σχολιάζοντας την πώληση του Bregen» και τα νέα χρονοναυλοσύμφωνα τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία συνεχίζει να εκσυγχρονίζει το στόλο της, εξασφαλίζει υγιή ρευστότητα και αυξάνει την αξία των μετόχων.


Τέλος επισημαίνεται ότι τους επόμενους 12 μήνες η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει 11 νεότευκτα δεξαμενόπλοια. Το συνολικό επενδυτικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει 15 δεξαμενόπλοια.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 29/11/2006