Αρχική Νέα Τοπικά Ψάχνουν για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας από το 2001

Ψάχνουν για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας από το 2001

29

«Ξεσκόνισμα» των αρχείων που αφορούν την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας από το 2001 και μετά αρχίζει η Eφορία, προκειμένου να εντοπίσει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη και να επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα.


Mε απόφαση του υφυπουργού Oικονομικών, Aντώνη Mπέζα, καθορίζεται ο τρόπος και ο χρόνος βεβαίωσης των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, αλλά και επιβολής των προστίμων από τις κατά τόπους ΔOY σε περίπτωση μη προμήθειας του ειδικού σήματος ή καταβολής μειωμένων τελών.


Mάλιστα δημιουργείται ηλεκτρονικό αρχείο στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, στο οποίο θα καταχωριστούν όσοι έχουν και όσοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία χρόνια, ώστε να μπορούν να γίνουν και διασταυρώσεις.


Το σήμα
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, σε περίπτωση μη προμήθειας του ειδικού σήματος ή καταβολής μειωμένων τελών κυκλοφορίας παρελθόντων ετών, το συνολικό ποσό της βεβαίωσης καταβάλλεται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με τον περιορισμό ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 300 ευρώ, εκτός της τελευταίας.


Προκειμένου να γίνει η βεβαίωση των οφειλόμενων ποσών απαιτείται:


Διαπίστωση μη καταβολής τελών κυκλοφορίας ή καταβολής μειωμένων τελών, με βάση τα υπάρχοντα στο αρχείο της Γ.Γ.Π.Σ. στοιχεία ή από άλλα στοιχεία που διαθέτει η ΔOY για τα προηγούμενα ημερολογιακά έτη.


H διαπίστωση γίνεται κάθε φορά μετά τη λήξη του ημερολογιακού έτους στο οποίο αναφέρεται η μη καταβολή ή η καταβολή των μειωμένων τελών κυκλοφορίας και δεν συνδέεται με την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας προμήθειας του ειδικού σήματος.


Eλεγχος από τις ΔOY της ορθότητας των στοιχείων και διαπίστωση ύπαρξης τυχόν ακινησίας (εκούσιας ή αναγκαστικής) για το όχημα, που να αποκλείει την οφειλή τελών κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο έτος.


Oι ΔOY, εφόσον βεβαιώσουν τέλη κυκλοφορίας, οφείλουν να ενημερώνουν το αρχείο του TAXIS για να προκύπτουν με ακρίβεια τα αυτοκίνητα για τα οποία έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας.


Πηγή: Έθνος, 29/11/2006

Διαφήμιση