Αρχική Νέα Τοπικά Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου της Ν.Α.Χίου σχετικά με τις αποφάσεις...

Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου της Ν.Α.Χίου σχετικά με τις αποφάσεις Γνωμοδοτικής Επιτροπής Μέτρου 4.1 ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου

7

Σε δελτίο τύπου το γραφείο τύπου της Ν.Αυτ/σης Χίου αναφέρει:

 

“Δυσάρεστη έκπληξη έχει προκαλέσει σε δεκάδες χιώτες αγρότες η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Μέτρου 4.1 του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου – Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις κύριας παραγωγικής κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής (Σχέδια Βελτίωσης).


Συγκεκριμένα σε σύνολο 41 προτάσεων που κατατέθηκαν από το Νομό Χίου, εγκρίθηκαν μόλις 2 για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων που υπάρχουν.

 

Συνολικά για το συγκεκριμένο μέτρο χρηματοδοτούνται 2 προτάσεις από το Νομό Χίου, 2 προτάσεις από το Νομό Σάμου και 83 προτάσεις από το Νομό Λέσβου!

 

Θεωρούμε ότι τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι προφανή. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη εύνοια προς τις προτάσεις που προέρχονται από το Νομό Λέσβου. Ταυτόχρονα ακυρώνεται μια σημαντική δυνατότητα ενίσχυσης της καινοτομίας και της αγροτικής οικονομίας του Νομού μας.

 

Καλούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να επανεξετάσει τις αποφάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με βάση τη διαδικασία των ενστάσεων και να εξασφαλίσει νέα πίστωση για τη χρηματοδότηση προτάσεων από το Νομό μας που έχουν χαρακτηριστεί «επιλαχούσες».

 

Σε διαφορετική περίπτωση μια ευκαιρία για τους αγρότες του Νομού μας θα χαθεί.”