Αρχική Νέα Τοπικά Τρία χρόνια σε γιατρούς για θάνατο σε χειρουργείο (ΓΝ Λάρισας)

Τρία χρόνια σε γιατρούς για θάνατο σε χειρουργείο (ΓΝ Λάρισας)

4

 Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών ο καθένας καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για τον εξ αμελείας θάνατο ασθενούς κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Πρόκειται για τον διευθυντή της ΩΡΛ κλινικής Β. Σάνδρη και τον επιμελητή της κλινικής Ιωάν. Τσιτηρίδη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το θάνατο της Ελένης Γκατρή στις 26 Φεβρουαρίου 2003…
Η γυναίκα πέθανε ενώ ήταν στο χειρουργείο για εγχείρηση στη μύτη. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο πρώτος, ως διευθυντής, δεν ήταν παρών στην εγχείρηση για να ασκήσει εποπτεία με τις γνώσεις και την εμπειρία του και ο δεύτερος χορήγησε στην άτυχη γυναίκα διάλυμα αδρεναλίνης και ξυλοκαΐνης, χωρίς να τηρήσει τους ιατρικούς κανόνες.
Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε οιαδήποτε ευθύνη, αφού δεν συμμετείχε στην εγχείρηση κι ο δεύτερος ότι τήρησε επακριβώς τους ιατρικούς κανόνες, χορήγησε μόνο 7 μιλιγκράμ του φαρμάκου διαλυμένου με αναλογία 1 προς 440.


Στη θανούσα βρέθηκαν συνολικά 78 μιλιγκράμ, ποσότητα που είχε χορηγηθεί από τους αναισθησιολόγους. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου για τους γιατρούς, ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής επί τριετία και όρισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 30/11/2006