Αρχική Νέα Τοπικά Ακτοπλοϊκά πλοία ελληνικής κατασκευής και προέλευσης

Ακτοπλοϊκά πλοία ελληνικής κατασκευής και προέλευσης

7

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ πλοία «ελληνικής κατασκευής και προελεύσεως» υπόσχονται τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.


Στο βήμα της εκδήλωσης ο υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης.
Ειδικότερα, οι δυο προαναφερόμενοι φορείς ολοκλήρωσαν πρόσφατα ένα κοινό ερευνητικό έργο σχετικά με τις δυνατότητες «μελέτης, σχεδίασης και κατασκευής επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων από την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία για τις ανάγκες της ελληνικής ακτοπλοΐας», με έμφαση στη σχεδίαση μιας σειράς τύπων πλοίων, κατάλληλων για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας.


Το έργο παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά στη διάρκεια της οποίας έκαναν εισηγήσεις ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΝΒΕΕ), Ν. Ταβουλάρης, ο καθ. ΕΜΠ και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Α. Παπανικολάου, ο ομ. καθ. ΕΜΠ και τεχνικός σύμβουλος ΝΒΕΕ, Α. Αντωνίου, και ο γ/ντής του Τμήματος Μελετών ΝΒΕΕ, Κ. Μητσοτάκης.


Ο κ. Ταβουλάρης επισήμανε ότι μετά την πρόσφατη καθέλκυση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Χίος» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και με την επιτυχή ολοκλήρωση του ερευνητικού/ αναπτυξιακού έργου του ΕΜΠ/ΝΒΕΕ αποδεικνύεται ότι η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία είναι πλέον σε θέση σε συνεργασία με το ΕΜΠ να σχεδιάζει και να κατασκευάζει αυτοδύναμα σύγχρονα και ανταγωνιστικά ακτοπλοϊκά πλοία, που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της ελληνικής ακτοπλοΐας.


Ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νικόλαος Ταβουλάρης.
Επίσης τόνισε ότι διαμορφώνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής με ευνοϊκούς όρους όπως ισχύουν και σε ναυπηγεία ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γερμανίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Ιταλίας.


Η δυνατότητα αυτή αφορά στη λήψη χαμηλότοκων δανείων από τράπεζες, δεδομένης της χορήγησης κρατικής εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο σε ύψος 80% επί του δανείου. Ηδη το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί από την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και το επόμενο διάστημα αναμένεται η έγκρισή του, η οποία θεωρείται βεβαία.


Εξ αυτού του λόγου οι συζητήσεις μεταξύ ναυπηγείων και εφοπλιστών για την κατασκευή επιβατηγών πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία μπορούν να ξεκινήσουν.


Στην ημερίδα ο κ. Παπανικολάου έκανε μία ανασκόπηση του εκτελεσθέντος ερευνητικού/ αναπτυξιακού έργου του ΕΜΠ/ΝΒΕΕ, τριετούς διάρκειας το οποίο εκτελείται από την Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (Ανάδοχος) και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε συνεργασία με τον Νορβηγικό Νηογνώμονα, και τις εταιρίες Siemens Ελλάς, Alpha Marine και το γραφείο Αρχιτεκτονικών μελετών, Π. Καραβατάκη. Στο πλαίσιο έργου αναπτύχθηκε μία ολοκληρωμένη μεθοδολογία μελέτης, σχεδίασης και βελτιστοποίησης επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων, μονής η διπλής γάστρας. Για ένα επιλεγέν πλοίο («ΑΛΚΥΩΝ» 100) έγινε τελική μελέτη σε επίπεδο που υπερβαίνει τις προδιαγραφές σύμβασης ναυπηγείου-πλοιοκτήτη και καλύπτει μεγάλο μέρος της αναλυτικής σχεδίασης.


Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά των σχεδιασθέντων πλοίων («Αλκυόνη» 85, 100, 135) και την βαρύτητα που εδόθη στη σχεδίασή τους, όπως τη μεταφορική ικανότητα και ταχύτητα, αναλόγως προορισμού, την καταλληλότητα για πλεύση σε ελληνικές θάλασσες με ένταση ανέμων μέχρι και 8 Μποφόρ.


Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την αναλυτική σχεδίαση της μεταλλικής κατασκευής των σχεδιασθέντων πλοίων, που έγινε για πρώτη φορά πλήρως με χρήση σύγχρονου λογισμικού σχεδίασης από το τμήμα Μελετών των ναυπηγείων Ελευσίνας. Κλείνοντας την εκδήλωση, ο υπουργός Αιγαίου, Α. Παυλίδης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών Δημόσιας Υπηρεσίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 30/11