Αρχική Πολιτισμός Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Γουίλιαμς Μουρούνα

Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Γουίλιαμς Μουρούνα

11

 Η Κατερίνα Γουίλιαμς – Μουρούνα γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το σκίτσο.
Στην αρχή δούλεψε στο θέατρο Broadway ως σχεδιάστρια κουστουμιών. Αργότερα σπούδασε Διεθνή Λογιστική και Διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα και εργάστηκε σε διάφορα Πανεπιστήμια στη Νέα Υόρκη.
Το 1997 γνώρισε τον Χιώτη άντρα της, σχεδιαστή κοσμημάτων, με τον οποίο ξεκίνησαν μια εταιρεία “Ιντερνετ” και πήραν μέρος σε αρκετές Καλλιτεχνικές Εκθέσεις στην Αμερική.
Το 2003 ήρθαν στη Χίο, γιατί ήθελαν και οι δύο μια πιο ήσυχη και με λιγότερο άγχος ζωή. Τώρα πια θα βρείτε τη Κατερίνα, χειμώνα καλοκαίρι, στη βεράντα της στα Κεραμεία να ζωγραφίζει, όχι μόνο σε καμβά αλλά και σε πέτρες, ποτήρια, μέταλλα και ξύλο. Έχει πάρει μέρος σε τέσσερις εκθέσεις εδώ στη Χίο.
Η τωρινή έκθεση στο ΟΜΗΡΕΙΟ (μέχρι και τις 12 Δεκεμβρίου) έχει αγαπημένα θέματα από τη Χίο, πραγματικά μέρη και αντικείμενα, αλλά επειδή χρησιμοποιεί διαφορετικά όρια τα έργα της πλησιάζουν το σουρεαλισμό. Οι πίνακες είναι χωρίς πλαίσιο, γιατί η Κατερίνα πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να το επιλέξει προσωπικά. Μαζί με τους πίνακες παρουσιάζονται και κάποια ποτήρια, πέτρες, μέταλλα και κομμάτια από ξύλο.