Αρχική Νέα Τοπικά Δικηγορικός Σύλλογος Χίου: συμπαράσταση στους Μυτιληνιούς για το Εφετείο

Δικηγορικός Σύλλογος Χίου: συμπαράσταση στους Μυτιληνιούς για το Εφετείο

15


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των δικηγόρων της Λέσβου για τη δημιουργία Εφετείου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με παράλληλη λειτουργία μεταβατικής έδρας στη Χίο.
Είναι απαράδεκτο οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου να στερούνται τη δυνατότητα ίσης, ταχείας και απρόσκοπτης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα. Το Εφετείο Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, καθώς και οι μεταβατικές του έδρες, είναι, πλέον, αδύνατον να εξυπηρετήσουν τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων Λέσβου και Χίου, με αποτέλεσμα οι υποθέσεις των πολιτών να καρκινοβατούν και οι ίδιοι να υφίστανται οικονομική και ψυχική ζημία, καθώς και ανάλογη ταλαιπωρία.
           Εξ άλλου, η νησιωτικότητα και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται, έχουν αγνοηθεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με συνέπεια τη δημιουργία 2 ταχυτήτων στη Δικαιοσύνη.
        Οι Δικηγόροι της Χίου ζητούν από την Πολιτεία:
1. Δημιουργία Εφετείου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με μεταβατική έδρα στη Χίο. Ας σημειωθεί ότι η Χίος, λόγω της έλλειψης, σήμερα, στοιχειωδών κτιριακών υποδομών αδυνατεί να φιλοξενήσει το Εφετείο.
2. Επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Χίου.
3. Δημιουργία Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Χίο.
4. Δημιουργία μεταβατικής έδρας Χίου του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Ι. ΚΕΦΑΛΑΣ                                   ΙΣ. ΤΣΟΥΡΟΣ



ΤΑ ΜΕΛΗ


Κ. ΚΑΡΓΑΤΖΗΣ    Κ. ΠΑΡΘΕΝΙΔΗΣ     ΑΥΓ. ΠΙΠΙΔΗΣ


 

Διαφήμιση