Αρχική Νέα Τοπικά KEKYKAMEA: 1 στους 5 που ζητά βοήθεια, τραυματίστηκε σε τροχαίο

KEKYKAMEA: 1 στους 5 που ζητά βοήθεια, τραυματίστηκε σε τροχαίο

40

 
Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των Ατόμων με Αναπηρίες, το επιστημονικό προσωπικό του  ΚΕΚΥΚΑμεΑ Χίου προχώρησε σε συνέντευξη τύπου ύστερα και από την ολοκλήρωση της απογραφής των Ατόμων με Αναπηρίες στο νησί.
Υστερα από την πρώτη επεξεργασία, φαίνεται ότι από τα πρώτα 40 άτομα που ζήτησαν τη βοήθεια από το κέντρο δείχνει ότι μόνο το 46% αυτών ήταν εκ γενετής ανάπηρα.

Το 54% είχε επίκτητη αναπηρία, ενώ το 22% είχε τραυματιστεί σε τροχαίο.

Για μια ακόμα φορά γίνεται λοιπόν επίκαιρο το μήνυμα ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι και αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη όταν με τη δράση μας δημιουργούμε προβλήματα στα άτομα με αναπηρία (π.χ. παρκάρισμα οχήματος σε πεζοδρόμιο).  

Με αφορμή δε τη σημερινή παγόσμια μέρα το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚΑμεΑ), παρουσίασε τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις του.
  Οπως σημειώνεται στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ οι κ.κ.  Ιωάννα Κουμή, ψυχολόγος, Μαρία Παραδείση, Κοινωνιολόγος, Δέσποινα Μιχάλου, κοινωνική λειτουργός, Μαρία Σκουλά Εργοθεραπεύτρια και Γιάννης Δογρουλάκης διευκρίνισαν ότι παρά το γεγονός ότι το ΚΕΚΥΚΑμεΑ λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2006, η δραστηριότητα και οι δυνατότητες που προσφέρει δεν είναι επαρκώς γνωστές.  Πρόκειται για έναν φορέα κρατικής μέριμνας που καλύπτει όλα τα ΑΜΕΑ του Νομού Χίου και υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.