Αρχική Νέα Τοπικά Άρχισε η καταγραφή των εγκαταλειμμένων οχημάτων στη Χίο από τον “ΕΥΟΔΟ”

Άρχισε η καταγραφή των εγκαταλειμμένων οχημάτων στη Χίο από τον “ΕΥΟΔΟ”

7

Άρχισε η καταγραφή από τον “ΕΥΟΔΟ”, των εγκαταλειμμένων οχημάτων που δεν έχουν αριθμό ή τέλη κυκλοφορίας τα οποία είτε βρίσκονται πάνω στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, είτε σε χωράφια και ιδιωτικά οικόπεδα σε ακτίνα 100 μέτρων από το δρόμο. Στα οχήματα επικολλάται ειδικό αυτοκόλλητο με τον αριθμό πρωτοκόλλου καταγραφής και ειδοποίηση απομάκρυνσης εντός 45 ημέρων από το σημείο. Σε αντίθετη περίπτωση θα περισυλλεγεί και θα πάει για ανακύκλωση.

 

Στην περίπτωση που κάποιος κάτοχος θελήσει να κρατήσει το εγκαταλειμμένο όχημα, πρέπει να το μετακινήσει σε αποθηκευτικό χώρο, αφού αφαιρέσει καύσιμα, λιπαντικά, υγρά φρένων, μπαταρία και τακάκια ενημερώνοντας παράλληλα τη ΔΟΥ Χίου για τον τόπο που φυλάσσεται το όχημα. Σε αντίθετη περίπτωση το όχημα θα περισσυλέγεται προκειμένου να πάει για ανακύκλωση.

 

Ήδη έχουν καταγραφεί στο Δήμο Αμανής 60 αυτοκίνητα, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται. Τις επόμενες μέρες θα καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, κατάλογος φωτογραφιών, με περιγραφή της τοποθεσίας που βρίσκεται το κάθε όχημα και θα ενημερώνεται προοδευτικά μέχρι την ολική καταγραφή και περισυλλογή τους, για την ενημέρωση των πολιτών.

 

Πηγή: ΕΡΑ Β.Αιγαίου, 4/12/2006