Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις “ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ… ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ” της Αγγελικής Κωνσταντίνου

“ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ… ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ” της Αγγελικής Κωνσταντίνου

9

    “ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ… ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ”


Αυτό το «δεν ήμουν εγώ είναι η άλλη» το λέω συνέχεια σχεδόν από τον προηγούμενο Απρίλη, όταν η Αγγελική έπεσε θύμα του «υπερβάλλοντα ζήλου» του σεκιουριτά της ΔEH. Mε έπαιρναν τηλέφωνο γνωστοί και ρωτούσαν κι έλεγα «δεν ήμουν εγώ ήταν η άλλη Αγγελική». Βλέπετε, ο κόσμος μένει στο μικρό, ελάχιστοι θυμούνται ονόματα, είμαστε οι Αγγελικές που μπαίνουν στα σπίτια τους ή μάλλον, έμπαιναν στα σπίτια τους…


Οι μέρες περνούν, καταλαγιάζει ο θόρυβος, υπάρχουν κάποια νέα, άλλοι συνεχίζουν να ρωτούν από ενδιαφέρον, από περιέργεια, αλλά όπως θα λέγαμε έχει «κάτσει το πράγμα». Αυτό που δεν έχει «κάτσει» είναι η προσπάθεια αυτών των οικογενειών, της Zένας και της Αγγελικής, από τον Απρίλη μέχρι σήμερα, ο αγώνας της ίδιας της Αγγελικής και οι ανάγκες, οι πολλές, οι καθημερινές, οι μικρές και οι μεγάλες.
Αυτά δεν καταλάγιασαν, αυτά συνεχίζονται, εντείνονται. Με αφορμή την έκθεση έργων χιωτών καλλιτεχνών που γίνεται για την Αγγελική στην Πινακοθήκη τα γράφω αυτά, γιατί «Δεν ήμουν εγώ» αλλά θα μπορούσα να είμαι. Άλλωστε τώρα τελευταία όλο και περισσότεροι εμφανίζουν «υπερβάλλοντα ζήλο».
Αν δε με πιστεύετε, ρωτήστε τους δασκάλους, το φοιτητή της Θεσσαλονίκης, ρωτήστε… τη συνείδησή σας.


Αγγελική Κωνσταντίνου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ ” ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ” 02/12/200