Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: Τι γίνεται με την Τεχνική Εταιρεία;

Πολίτες Ομηρούπολης: Τι γίνεται με την Τεχνική Εταιρεία;

7

Σε δελτίο τύπου οι Πολίτες Ομηρούπολης αναφέρουν:

 

“Ενώ έχει περάσει 1,5 μήνας από τις Δημοτικές εκλογές, δεν έχομε ακούσει τίποτα, ούτε από τον απερχόμενο, ούτε από το νέο Δήμαρχο για το σημαντικότερο πρόβλημα του Δήμου, την Τεχνική Εταιρεία.


Πιο συγκεκριμένα:


1) Αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ο Δήμος κατέβαλε τη συμμετοχή του, προκειμένου να εξοφληθούν οι αμοιβές του προσωπικού. Από τις πληροφορίες που έχομε, αν και τα χρήματα κατέληξαν στο ταμείο της Τεχνικής Εταιρείας, η εξόφληση των αμοιβών των εργαζομένων δεν έγινε ή έγινε επιλεκτικά.


2) Αγνοείται η τύχη των πολυσυζητημένων 300.000 €, που το Υπουργείο Εσωτερικών υποσχέθηκε για την επίλυση των προβλημάτων της Τεχνικής Εταιρείας και την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων της.


3) Μετά την απόφαση του ΑΣΕΠ για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, προτάθηκε ένα σχέδιο από την Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Χίου για την απορρόφηση τους από διάφορους Δήμους του Νομού. Η κινητικότητα γύρω από το θέμα τερματίστηκε μετά τις εκλογές και έτσι σήμερα δεν είναι γνωστό τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Εταιρείας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμοι, στους οποίους έχουν προστεθεί εργαζόμενοι με τη διαδικασία του Π.Δ. 164/04, έχουν κάνει ενέργειες για την πρόβλεψη της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχει γίνει κάποια παρόμοια ενέργεια από το Δήμο Ομηρούπολης;


4) Πριν το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, ο απερχόμενος Δήμαρχος υπέβαλλε την παραίτηση του από Πρόεδρος της Τεχνικής Εταιρείας, με εξώδικο που έστειλε στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια, πληροφορίες ανέφεραν ότι και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. υπέβαλαν την παραίτηση τους με παρόμοιο τρόπο. Υπάρχει ή όχι Διοίκηση στην Τεχνική Εταιρεία σήμερα και αν δεν υπάρχει, γιατί δεν προχωρούν οι διαδικασίες για ορισμό νέας;


5) Αν και ο νέος Δήμαρχος κ. Μαλαφής αναγνωρίζει το πρόβλημα της Τεχνικής ως μείζον για το Δήμο, εντούτοις δεν έχει προτείνει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του, ούτε φαίνεται να γνωρίζει το μέγεθος του, αφού η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται ότι μπορεί να κάνει μια σοβαρή και αξιόπιστη ενημέρωση για την πραγματική οικονομική κατάσταση της Τεχνικής Εταιρείας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε ότι το θέμα της Τεχνικής πρέπει να ανοίξει άμεσα και στηρίζουμε την οποιαδήποτε ενέργεια για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το φλέγον θέμα για το Δήμο μας, με στόχο να εξευρεθεί λύση που θα σταματήσει την οικονομική αιμορραγία του Δήμου και επιπλέον θα διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων της Τεχνικής Εταιρείας.