Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Αλλάζει το δορυφορικό τοπίο στην Ομογένεια

Ομογένεια: Αλλάζει το δορυφορικό τοπίο στην Ομογένεια

16

Αλλαγές στο τοπίο των ελληνικών δορυφορικών προγραμμάτων που μεταδίδονται στις ΗΠΑ από την 1η Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Cosmos να μεταφερθεί από την πλατφόρμα της DISHNETWORK στην DIRECTTV. Σύμφωνα με πληροφορίες της GreekNews στην ίδια πλατφόρμα πρόκειται σε ένα περίπου μήνα να εγκατασταθεί ο ALPHA – που είναι ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός σταθμός της γενέτειρας – και θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα κανάλια.


Όπως μας ανέφερε στέλεχος της εταιρείας Globestar, που μεταφέρει το σήμα του Mega στις ΗΠΑ, η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, αφού η DishNetwork από το Σεπτέμβριο άλλαξε τους όρους του παιγνιδιού ευνοώντας μονομερώς τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Όπως είχε γράψει σε σχόλιό της στις 18 Σεπτεμβρίου η GreekNews, οι καταναλωτές δεν μπορούσαν να δουν κάποιο άλλο δορυφορικό κανάλι αν δεν αγόραζαν και τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Αργότερα και χωρίς να γίνει κάποια ανακοίνωση, επιτράπηκε σε πελάτες της DishNetworκ να αγοράζουν χωριστά την ΕΡΤ, αφού η κρατική τηλεόραση απείλησε με αποχώρηση.
Πολλοί πελάτες της DishNetwork είχαν παραπονεθεί στην εφημερίδα μας, αλλά και απευθείας στην εταιρεία, πως ενώ είχαν συνδρομή μόνο για το Mega-Cosmos, τους επιβλήθηκε και ο ΑΝΤΕΝΝΑ, με αύξηση του λογαριασμού τους. Παράλληλα σε άλλους που είχαν πακέτο 3 ελληνικών καναλιών, τους αυξήθηκε η συνδρομή με την προσθήκη δύο ακόμη καναλιών του ΑΝΤΕΝΝΑ, το ένα μουσικό και το άλλο με παλιά σίριαλ και εκπομπές και τριών ραδιοφωνικών σταθμών.


“Σεβόμαστε τους πελάτες μας και δεν ήταν δυνατό να ανεχθούμε να αυξηθεί η συνδρομή τους με προσθήκη άλλου καναλιού που δεν ήθελαν”, είπε στη GreekNews, εκπρόσωπος της Globstar.


Ρωτήσαμε τον συνάδελφο ανταποκριτή του Μέγκα, Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος μας είπε τα εξής:
«Το Μέγκα δεν έχει καμία ευθύνη για το θέμα που δημιουργήθηκε. Και ήταν υποχρεωμένο να υπερασπίσει τα συμφέροντά του. Θα πράξουμε ότι περνά από το χέρι μας, για να εξυπηρετήσουμε τις χιλιάδες των τηλεθεατών μας, μέσα στα επόμενα 24ωρα. Εμείς αρνούμαστε να παίζουμε παιγνίδια σε βάρος των τηλεθεατών».


Δεκάδες αναγνώστες επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας, ζητώντας πληροφορίες, ιδίως γυναίκες που αναζητούσαν την δημοφιλή σειρά “Βέρα στο δεξί”. Εκπρόσωπος της Globestar υποστήριξε ότι εξ αιτίας του συμβολαίου με τη DishNetwork, δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των τηλεθεατών μέσω της προηγούμενης πλατφόρμας.


Ολόκληρη την Παρασκευή, στη θέση που προβάλλονταν η συχνότητα του Mega, εκπρόσωπος της Dishnetwork εξέφρασε τη λύπη για την αποχώρηση του Mega κι ότι η Dishnetwork καταβάλλει κάθε νομική προσπάθεια. Επίσης έδιδε στους τηλεθεατές τα τηλέφωνα του Mega, καλώντας τους να επικοινωνήσουν με το σταθμό για να διαμαρτυρηθούν.


Σε ανακοίνωσή της, η DirectTv αναφέρει τα εξής:
“H εταιρία DIRECTV απο τους κυριους προμηθευτές ψηφιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσε το MEGA Cosmos στην τηλεοπτική του πλατφόρμα WorldDirect™. Το MEGA Cosmos είναι το δημοφιλεστερο Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες για ηλικίες απο 25 εως 45 ετών.


To MEGA Cosmos σας προσφερει Νέα, Σπόρτς, Ελληνικιες Ταινίες, Τηλεοπτικές Σειρές, Παιχνίδια, και προγράμματα διασκέδασης, ζωντανά απο την Ελλάδα, οπως, Βερα στο δεξι, Οι μαγισσες της Σμυρνης, Στο Παρα Πεντε, Η ωρα η καλη Πενηντα Πενηντα κ.α


Το MEGA Cosmos είναι διαθέσιμο για $ 14.95 απο την DIRECTV.


Για πληροφορίες προμήθειας του τηλεοπτικού προγράμματος του MEGA Cosmos τηλεφωνείστε στο (800) 378-7410.


Οι πελάτες της DIRECTV θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα δορυφορικό δίσκο της WorldDirect που μπορεί να δέχετε προγράμματα Διεθνη και Αγγλικής γλώσσας.


Υπάρχει πιθανότητα πελάτες που έχουν εγγραφεί σε τοπικά τηλεοπτικά πακέτα να πρέπει να χρησιμοποιήσουν και δεύτερο μικρότερο δορυφορικό δίσκο”.


Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τη Globestar στο 1-800-3067526.

Greek News, 4/12/2006