Αρχική Απόψεις Aρθρα Καθυστερήσεις στην έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων

Καθυστερήσεις στην έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων

23

Σύμφωνα με email που λάβαμε από δύο αναγνώστες μας παρατηρούνται καθυστερήσεις στην έκδοση νέας Αστυνομικής Ταυτότητας που φτάνει και τις 20 ημέρες. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 1440/18-10-2005 που αφορά την έκδοση ταυτοτήτων η διαδικασια έχει απλοποιηθεί και βγαίνουν αυθημερόν. Όμως, στην περίπτωση των αναγνωστών μας τους ζητήθηκε να κλείσουν ραντεβού 20 ημέρες μετά για να εκδοθεί η νέα ταυτότητα!!Ένώ παλιότερα τηρούνταν επακριβώς ο νέος νόμος που ορίζει την έκδοση νέας ταυτότητας αυθημερόν.

Πρόκειται για μια ακόμη ανακολουθία του Ελληνικού Κράτους αφού ο πολίτης ενημέρωνεται ΕΠΙΣΗΜΑ από τον Δικτυακό Τόπο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης ότι αυθημερόν θα λάβει την Αστυνομική του Ταυτότητα και τελικά διαπιστώνει ότι αυτό όχι μόνο δεν γίνεται αλλά υπάρχει και μακρόχρονη αναμονή. Και αυτά τη στιγμή που το ίδιο το κράτος του ζητάει την ταυτότητα ως αποδεικτικό για να ταξιδεύσει, να βγάλει νέο διαβατήριο – καθώς μάλιστα υποχρεωτικά όλα τα παλιά διαβατήρια αλλάζουν από 1/1/07 – αλλά και σχεδόν σε κάθε συναλλαγή του με το Δημόσιο). Μάλιστα επειδή το Υπουργείο θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος η Αστυνομική Ταυτότητα να εκδίδεται με καθυστέρηση έχει καταργηθεί αυτό το προσωρινό έγγραφο που έδινε η αστυνομία στον πολίτη έως ότου λάβει το κανονικό αστυνομικό του δελτίο ταυτότητας.

Να τι λέει στην ιστοσελίδα του το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης http://www.ydt.gr/main/Section.jsp?SectionID=12856 καθώς και το link προς το αντίστοιχο ΦΕΚ. http://www.ydt.gr/main/images/photos/photo15969_FEK%201440.pdf