Αρχική Νέα Τοπικά Αλέκος Γαϊτάνος: Δικομματική Ναυμαχία στη Μαρίνα

Αλέκος Γαϊτάνος: Δικομματική Ναυμαχία στη Μαρίνα

4

Σε ανακοίνωσή του ο κ.Αλέκος Γαϊτάνος αναφέρει:

 

Η επιστολή του κυρίου Λαμπρινούδη προς τους Υπουργούς Αιγαίου και Τουριστικής Ανάπτυξης για τη μαρίνα Χίου, εκ των πραγμάτων φέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα που αντικειμενικά λαμβάνει το χαρακτήρα σκανδάλου με αδιαμφισβήτητα πολιτικές, περιβαλλοντικές και ενδεχόμενα οικονομικές διαστάσεις.   

Η επιλογή του χρόνου ανακίνησης του θέματος αλλά και η συνεπακόλουθη ναυμαχία των θεσμικών παραγόντων του δικομματισμού στα νερά της μαρίνας, ασφαλώς δημιουργούν ερωτηματικά που ίσως αναζητούν τις απαντήσεις τους στο πεδίο νομής και ανακατανομής των ρόλων της εξουσίας που δημιούργησαν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο ορυμαγδός των ανακοινώσεων και των εκατέρωθεν αντεγκλήσεων των εκπροσώπων του δικομματισμού, ουδεμία σχέση έχει με την ανάγκη αποκατάστασης τουλάχιστον αισθητικά της περιοχής και την ένταξη του αμφιλεγόμενου αυτού έργου στις λιμενικές υποδομές του νομού μας.


Έργου που δεν εντάσσεται σε κανέναν μακρόπνοο σχεδιασμό εξυπηρέτησης των λιμενικών αναγκών του νομού,  ούτε καν από αυτούς που σήμερα μεγαλόστομα διακηρύσσουν την ανάγκη ολοκλήρωσης του, διεκδικώντας να το θέσουν στη δικαιοδοσία τους.
Ενός έργου ενταγμένου στο Β΄ ΠΕΠ όπως και εκατοντάδες άλλα σ΄ όλη την Ελλάδα που παραμένουν ημιτελή αφού το επιχειρηματικό δαιμόνιο των νεοελλήνων απεδείχθη δεινότερο των θεσμικών οργάνων της πολιτείας.     

     .
Όπως ημιτελής παραμένει και η μαρίνα της Χίου ρυπαρός τόπος εναπόθεσης μπαζών και άλλων καταναλωτικών υπολειμμάτων προς δόξα της αισθητικής και του πολιτισμού μας.
Τόπος που- λεπτομέρεια ίσως -γειτνιάζει με το Νοσοκομείο. Νοσοκομείο που στερείται χώρων στάθμευσης. Και η μαρίνα προσφέρεται. Όπως προσφέρεται για κάθε είδους πολιτικά παιχνίδια.

Η Ναυμαχία μόλις άρχισε…”