Αρχική Νέα Τοπικά Πραγματοποίηθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ίδρυση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής και...

Πραγματοποίηθηκε η εκδήλωση με θέμα «Ίδρυση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής στη Χίο”

19

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Ίδρυση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής στη Χίο”, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2006 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου προς ενημέρωση των φορέων της κοινότητας. Πιο συγκεκριμένα:

 

“Με αφορμή την ίδρυση της Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής, από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Υγεία – Πρόνοια» 2000-2006, Μέτρο 2.3 «Ενέργειες πρόληψης – ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικοοικονομικής (επαν)ένταξης» με συγχρηματοδότηση 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και 25% από Εθνική Συμμετοχή, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει στο Νομό μας από τον Ιανουάριο του 2007, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2006 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου προς ενημέρωση των φορέων της κοινότητας.

 
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “Ίδρυση και λειτουργία Κινητής Μονάδας Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής στη Χίο”. Η συμβολή της στην προώθηση της ψυχικής υγείας και η συνεργασία με τους φορείς της κοινότητας», και εισηγητές ήταν ο κ. Κων/νος Μπόλιας, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος του Κ.Π.Ε. και η κα Μαριάννα Τάσση, Παιδοψυχίατρος και συνεργάτης του Κ.Π.Ε.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς, αλλά και τις ευχές των κ.κ. Στεφάνου Παντελή Αντινομάρχη, Γεωργαντέλη Μενέλαου Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Κοσμίδη Γιάννη Γενικού Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Μιχαηλίδη Ανδρέα Προέδρου της Ιατρικής Εταιρείας Χίου και Μεννή Αγγέλα Προέδρου του Κοι.Σ.Π.Ε. ΤοΨυ Ν. Χίου, οι οποίοι τόνισαν την σημαντικότητα της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας για τη Χίο και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τη νέα αυτή προσπάθεια που εκκινεί το Κ.Π.Ε.


Στη συνέχεια ο κ. Μπόλιας ανέλυσε τους στόχους της Κοινοτικής Ψυχιατρικής και το έργο που προσφέρει μια Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στην πρόληψη και την θεραπευτική αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών σε περιοχές με δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες.
Η κα Τάσση ανέδειξε την προσφορά της Κινητής Μονάδας μέσα από την εμπειρία της Κινητής Μονάδας στη Θράκη παρουσιάζοντας δύο περιστατικά παρέμβασης των εκεί θεραπευτικών ομάδων.
Ακολούθησε συζήτηση όπου τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί, αλλά ανταλλάχθηκαν απόψεις από εκπροσώπους φορέων και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.


Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων να στηριχτούν αλλά και να συνεχιστούν ανάλογες προσπάθειες που στοχεύουν στην προάσπιση της ψυχικής υγείας στο νησί μας.”