Αρχική Νέα Τοπικά Στη Σουηδία για αποκατάσταση η Αγγελική

Στη Σουηδία για αποκατάσταση η Αγγελική

33


Στην τελική ευθεία αποκατάστασης βρίσκεται η συνάδελφος δημοσιογράφος από τη Χίο Αγγελική Χατζηδημητρίου που συμπλήρωσε οκτώ μήνες νοσηλείας στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», μετά τον σοβαρό τραυματισμό της κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης ρεπορτάζ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο από ιδιωτικό φύλακα (και εν συνεχεία την καθυστερημένη άφιξή της στη νευρολογική κλινική λόγω της λάθους διάγνωσης των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου) πριν 8 μήνες.
Μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου δόθηκε εγκαίρως η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ για τη μετάβαση στο επιλεγμένο ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, στο Danderyd University Hospital.
Επίσης, όπως ενημερώθηκαν συγγενικά της πρόσωπα από το γραφείο του κ. Υπουργού ρυθμίστηκε και το ζήτημα της απευθείας μεταφοράς με το ΕΚΑΒ.
Οπως μας είπαν συγγενικά πρόσωπα της Αγγελικής, σημειώνει η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής στο «Γ. Γεννηματάς» δρα Κλημεντίνη Καραγεωργίου, είναι ικανοποιητική η πορεία ανάκαμψης η οποία και αναμένεται να επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια του 6μηνου (τουλάχιστον) προγράμματος που θα ακολουθήσει στο Κέντρο Αποκατάστασης της Σουηδίας. Το προγραμματισμένο ταξίδι έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 06/12/2006 (του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ)