Αρχική Πολιτισμός ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

62

Συνεχίζεται με επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου η Ομαδική έκθεση Καλλιτεχνών με σκοπό την στήριξη από της πωλήσεις των έργων, της Οικογένειας της Αγγελικής Χατζηδημητρίου.
Συγκινητική είναι η συμμετοχή των καλλιτεχνών που καθημερινά προσφέρουν έργα τους στην έκθεση αυτή ακόμα και σήμερα. Η Δημοτική Πινακοθήκη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες αλλά πολύ περισσότερο το Χιώτικο κοινό που στηρίζει μέχρι τώρα με την αγορά των έργων τέχνης, την προσπάθειά μας αυτή. Με τον τρόπο αυτό ο Χιώτης δείχνει πάντα την ευαισθησία του σε κοινωνικά θέματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απέναντι σε προβλήματα όπως αυτό που συνέβη στην αγαπητή μας Αγγελική Χατζηδημητρίου.


Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση κατά κατηγορία είναι.


Στη Ζωγραφική:
Ρίτα Βέργου, Φιλ Σέρμπου, Ρένα Κουμή, Α. Τσατσαρώνης, Λεων. Λεγάτος, Εμμ. Λιτσάκη, Αγγ. Νικήτα, Μαρη Χαρίτου,Χ. Χατζηκωνσταντής, Μαρία Κουνέλη, Δ. Κυριακοπούλου, Τονια Λαδάκη, Καλλ. Κοσμά, Δεσπ. Καλαγκιά, Χ. Κοιλιάρης, Δεσπ. Σταθάκη, Σ. Κυριακοπούλου (Μπατίκ), Ξεν. Γαλάτουλας, Π. Σταμούλης, Α. Κουντουριάδου, Ιακ. Μονιούδης, Ειρ.Σεζένια, Αλέκα Γλύκα, Π.
Μιχαλακοπούλου, Μαρία Σαρρή, Τούρη Χέλλαντ, Καλλιόπη Λιαδή και Γ. Μουτσάτσος (μεταξοτυπίες). Ο κ. Ε. Ρουφάκης προσέφερε ένα έργο της Γ. Βρανά από την προσωπική συλλογή του.


Στην Αγιογραφία:
Νίκος Φράσκος, Μάρκος Τσαμπλάκος, Ε. Κανελλοπούλου, Χ. Μιχοπούλου, Ερη Καρύδα, Σ. Γουρλή.


Στις Καλλ. Κατασκευές- Γλυπτική:
Εβης Χρήστου, Μαίρη Παπακωνσταντίνου, Μίκη Λεγάτου, Αντ. Τριανταφύλλου, Γιασεμή Μονιού, Θεανώ Ξεντέ (κεριά), Νίκος Χατζής και Γιάννης Κουτσουράδης.


Στην Φωτογραφία:
Σιδ.Λοίζος, Τάκης Γελές, Καίτη Μερεσετζή, Δημ. Κοκκινάκης, Στρ. Βογιατζής, Σταμ. Μεννής και Ηλίας Πολυχνιάτης (Λέσβος)

 

Βιβλία – Εκδόσεις: (τίτλοι)
Εκδόσεις Αλφα – Πι Αντώνης Παληός (11τ), Εκδόσεις «Δάφνη» Ε. Ρουφάκης (3τ.), Ειρ. Καλαμάρη (3τ), Κώστας Ζαφείρης, Χρήστος Μπελλές (7τ.), Μάρω Ματθαίου (Λέσβος), Στέλλα Μπάκνη, Γιώργης Διλμπόης (2τ.), Δημ. Κοκκινάκης, Ευαγγ. Ζύμαρης, Φιλοτεχνικός Ο.Χ (4τ.)., Ιατρική Εταιρεία Χίου (2τ.), Πρόσκοποι Χίου (2τ.), Τζένη Συρρή –Χανάκη (2τ.), Π. Καρασούλης, Κ. Χωρεάνθης, Σιδερής Χαλιορής, Αθαν. Στάμπουλος.


Ακόμη η Δημοτική Πινακοθήκη προσφέρει όλα τα καλλιτεχνικά μικροαντικείμενα (ζωγραφιές, πέτρες, κάρτες κλπ) από το μόνιμο πρατήριο της για τον σκοπό αυτό προκειμένου να υπάρχουν έργα για τον καθένα που θέλει να συνεισφέρει ένα μικρό η μεγαλύτερο ποσό αγοράζοντας ταυτόχρονα ένα έργο
τέχνης, ένα δώρο για τα Χριστούγεννα. Ένα δώρο για τον ίδιο που είναι και ένα δώρο στην Αγγελική.
Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό για την κάλυψη των εξόδων της αποκατάστασης της υγείας της Αγγελικής. Ας  πάμε λοιπόν όλοι μαζί στην Πινακοθήκη για να δώσουμε ένα χαμόγελο και μια ελπίδα σ’ αυτήν και τους ανθρώπους της στέλνοντας τους την θετική μας αύρα και την ενέργεια που τόσο πολύ χρειάζονται. Ας της ευχηθούμε καλό ταξίδι και γρήγορα κοντά μας γερή και δυνατή για να ακούγεται πάλι η φωνή της από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τα γραπτά της.


Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 1.30 και 5.30 – 8.30.
(Η έκθεση εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα έργα)

 

Από την Δημοτική Πινακοθήκη 

Ο επιμελητής   

Μπάμπης Κοιλιάρης.