Αρχική Νέα Τοπικά Αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλώνει ο νέος ΓΓ της Περιφέρειας

Αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλώνει ο νέος ΓΓ της Περιφέρειας

4

 
Με τη διαβεβαίωση ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο ίδιος προσωπικά θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των παραγωγικών φορέων της Χίου ενισχύοντας κάθε προσπάθεια τους προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του Νομού, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη τις επαφές στη Χίο και συγκεκριμένα: 
με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονύσιο, το Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη, το Δήμαρχο Χίου Μάρκο Μεννή, το Στρατιωτικό Διοικητή Χίου Ταξίαρχο Σαμπάτη Ξιφαρά καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου  Αντώνη Ζαννίκο και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του Νομού.

Το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιο ο οποίος ευχήθηκε θερμά στον κ. Λέκκα κάθε επιτυχία στο έργο του για το καλό των νησιωτών και της Περιφέρειας μας. Ακολούθησε η επίσκεψη στο Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη από τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί καθώς και για τους επόμενους στόχους της Νομαρχιακής Αρχής, για την υλοποίηση των οποίων ο κ. Λαμπρινούδης ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας.  «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και εγώ προσωπικά – είπε ο κ. Λέκκας απευθυνόμενος στον Νομάρχη Χίου – θέλω να γνωρίζετε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των Νομαρχιακών μας Αυτοδιοικήσεων  και σε κάθε προσπάθεια τους για  να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα του πόρους από την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο. Θα είμαι πάντα δίπλα σας, πάντα στο πλευρό σας σε οποιαδήποτε διεκδίκηση χρειαστεί» διαβεβαίωσε τον Νομάρχη Χίου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιάννης Λέκκας.


Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Χίου κ. Μάρκο Μεννή ο οποίος καλωσόρισε εγκάρδια τον κ. Λέκκα ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του. «Θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μου τόσο εμού όσο και του Συνδυασμού μου από τη θέση της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να προωθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα θέματα της Περιφέρειας μας και του Δήμου μας» είπε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μάρκος Μεννής απευθυνόμενος προς τον κ. Λέκκα. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας συνεχάρη τον Δήμαρχο Χίου για τη στάση του αυτή παρότι όπως είπε θα υπηρετήσει το Δήμο από τη θέση της Αντιπολίτευσης στην επόμενη τετραετία.


Αμέσως μετά ο κ. Λέκκας επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Διοικητή Ταξίαρχο Σαμπάτη Ξιφαρά από τον οποίο ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Στρατιωτικής Διοίκησης.


Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου κ. Αντώνη Ζαννίκο, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του νησιού ο κ. Λέκκας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τα ζητήματα που τους απασχολούν. Στη συνένεια πήρε το λόγο και ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων τονίζοντας μεταξύ άλλων Ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επιθυμία και την βούληση να προσφέρω» είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε «τα ζητήματα που μου θέσατε σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε διεξοδικά στο άμεσο μέλλον επιδιώκοντας σε ότι αφορά θέματα της δικής μου αρμοδιότητας να δοθούν άμεσες λύσεις. Στις διεκδικήσεις σας θέλω να γνωρίζετε ότι εάν ζητήσετε τη βοήθεια μου θα είμαι συμπαραστάτης σας προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων για την  ανάπτυξη των νησιών μας».


Συνεχίζοντας την επίσκεψη του στη Χίο στις 6 το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννης Λέκκας επισκέφθηκε την ΤΕΔΚ Ν. Χίου όπου συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Δημάρχους του Νομού θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.