Αρχική Νέα Τοπικά Νέα παρέμβαση Ελπίδας Τσουρή για τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου

Νέα παρέμβαση Ελπίδας Τσουρή για τις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου

4

 
Για μια ακόμα φορά, η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή, ζήτησε, μέσω Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τη θέση της Κυβέρνησης για το πρόβλημα των Λαϊκών Κατοικιών Βαρβασίου, μετά την υπόδειξη, από τοπικούς φορείς, συγκεκριμένης έκτασης, για την μετεγκατάσταση των δικαιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι, με ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης είχε ψηφιστεί διάταξη για τη στεγαστική αποκατάσταση των δικαιούχων, καθώς και τη μηνιαία οικονομική τους ενίσχυση, έως ότου ανεγερθούν οι νέες κατοικίες.


Κατά την επίσκεψή του, στη Χίο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας είχε δεσμευθεί δημοσίως, ότι, αν εξευρεθεί κατάλληλη έκταση για την ανέγερση των νέων Λαϊκών Κατοικιών, θα προχωρούσε, αμέσως, στην ανέγερσή τους.


Στην Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, σχετικά με την ανέγερση των νέων Λαϊκών Κατοικιών, έπειτα και από την ανεύρεση οικοπέδου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απαντά ότι: «Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με έγγραφα ενημέρωσε τον ΟΕΚ για την παραχωρούμενη έκταση από το Δήμο και μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 08.06.2005 στο γραφείο του Υφυπουργού κ. Κωνσταντόπουλου, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η καταλληλότητα της έκτασης εκ μέρους του ΟΕΚ, ως αρμόδιου φορέα εκτέλεσης του νέου έργου, ώστε το Υπουργείο, εν συνεχεία, να προχωρήσει στην αποδοχή της έκτασης και στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του στεγαστικού προγράμματος. Όμως, ο ΟΕΚ δεν έχει από τότε προχωρήσει σε καμιά από τις απαιτούμενες ενέργειες».


Για άλλη μια φορά το μπαλάκι των ευθυνών πηγαινοέρχεται, χωρίς οι προφορικές δεσμεύσεις να υλοποιούνται.


Από το γραφείο τύπου

(4/12/2006)