Αρχική Νέα Τοπικά Χριστουγεννιάτικα δώρα για αριστερούς!

Χριστουγεννιάτικα δώρα για αριστερούς!

17

Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους ξεκινούν και οι πονοκέφαλοι. Άραγε υπάρχει μεγαλύτερο άγχος από το να εντοπίσεις κάθε φορά το κατάλληλο δώρο για φίλους και γνωστούς(εντάξει υπάρχει και είναι το πως θα πληρώσεις την δόση της πιστωτικής. Αλλά και το ζήτημα του σωστού δώρου είναι, μαζί με την εικασία του Γκόλντμπαχ, από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές από καταβολής κόσμου); Αλήθεια, τι δώρα να πάρουμε και φέτος σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς; Και καλά για τις γυναίκες που θέλουν να πάρουν δώρο σε άλλες γυναίκες. Εκεί τα πράγματα είναι εύκολα. Θα αγοράσουν το πρώτο μπλουζάκι ή κόσμημα που θα βρουν μπροστά τους ούσες σίγουρες ότι η φίλη τους, ούτως ή άλλως, θα πάει να το αλλάξει την επόμενη μέρα. Τι γίνεται όμως με τα δώρα από και προς άνδρες; Οι άνδρες σπάνια ξέρουν τι πραγματικά αρέσει στο ωραίο φύλο. Και ναι μεν “diamonds are a girl’s best friend” όπως είχε πει και η αείμνηστη Μέριλιν, αλλά οι πιθανότητες να μπορέσουμε να αγοράσουμε διαμάντια είναι περίπου τόσες όσες και να συναντήσουμε την Μέριλιν. Εξίσου ασαφές είναι και το τι δώρο θα άρεσε σε έναν άνδρα. Δεδομένου μάλιστα ότι ένας άνδρας δύσκολα θα μπει στη διαδικασία να αλλάξει κάτι που δεν του αρέσει. Απλώς θα το καταχωνιάσει σε κάποιο συρτάρι και το δώρο μας δεν θα δει ποτέ ξανά το φως του ήλιου.  Βεβαίως, μια ισόβια συνδρομή στο Playboy παραμένει σταθερή αξία και είναι πάντοτε μια καλή επιλογή. Ενίοτε όμως, δεν ενδείκνυται για πολλούς και διάφορους λόγους…


Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να βγούμε από την δύσκολη θέση; Αν ο φίλος μας ανήκει στο ξεχωριστό 10% του πληθυσμού που αποτελείται από αριστερόχειρες τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αρκεί να επισκεφθούμε το κατάστημα Αριστερόχειρας στο κέντρο της Αθήνας για να βρούμε το τέλειο δώρο. Γιατί, όπως μαρτυρά και το όνομα του, το κατάστημα αυτό έχει είδη αποκλειστικά για αριστερόχειρες.


Αλήθεια όμως, τι είδη υπάρχουν για αριστερόχειρες και πόσα είναι πια αυτά ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη ειδικού καταστήματος; Η απάντηση είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Αν και σπάνια το συνειδητοποιούμε, τα περισσότερα από τα είδη που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή είναι κατασκευασμένα ώστε να βολεύουν αποκλειστικά τους δεξιόχειρες. Πάρτε για παράδειγμα το μπρίκι. Η ροή του είναι πάντοτε από την αριστερή μεριά ώστε να εξυπηρετεί το δεξί χέρι. Αυτό σημαίνει ότι όταν το χρησιμοποιεί ένας αριστερόχειρας θα πρέπει είτε να το κρατήσει με το δεξί του χέρι πράγμα που δεν θα τον βολέψει ή να κάνει διάφορα ταχυδακτυλουργικά για να σερβίρει τον καφέ.


Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τιρμπουσόν που χρησιμοποιούμε για να βγάζουμε το φελλό από το κρασί. Όλα τα τιρμπουσόν που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν δεξιόστροφο κοχλία. Αυτό για έναν αριστερόχειρα σημαίνει ότι πρέπει είτε να το χρησιμοποιήσει με το δεξί χέρι ή να στρέψει το αριστερό με τρόπο αρκετά αφύσικο. Ευτυχώς στο κατάστημα Αριστερόχειρας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και από αριστερόστροφα τιρμπουσόν που κάνουν το άνοιγμα των μπουκαλιών παιχνίδι.Δεν είναι όμως μόνο τα είδη κουζίνας ή τα εργαλεία που έχουν διαφορετική κατασκευή ανάλογα με το αν προορίζονται για χρήση με το δεξί ή το αριστερό χέρι. Ακόμη και τα στυλό των αριστερόχειρων είναι διαφορετικά. Και αν αναρωτιέστε τι διαφορά μπορεί να έχει ένα στυλό για αριστερόχειρα διαβάστε πιο κάτω.


Όπως έχουμε όλοι παρατηρήσει, όταν γράφει ένας αριστερόχειρας, στρέφει κάπως το χέρι του και σχηματίζει ένα είδος γάντζου. Αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό μια και ο δυτικός τρόπος γραφής (από αριστερά προς τα δεξιά) δεν εξυπηρετεί το γράψιμο με το αριστερό χέρι. Η στάση αυτή όμως καταπονεί τον καρπό και τα δάχτυλα και δεν επιτρέπει  στον αριστερόχειρα να κάνει ωραία γράμματα. Τα στυλό για αριστερόχειρες έχουν εργονομικές λαβές απόλυτα προσαρμοσμένες στο αριστερό χέρι.  Οι λαβές αυτές όχι μόνο δεν καταπονούν το χέρι αλλά και επιτρέπουν  στο χρήστη να βλέπει τι έχει γράψει.


Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της γραφής με το αριστερό χέρι είναι ότι ο αριστερόχειρας περνά το χέρι του πάνω από αυτά που έχει γράψει. Αυτό έχει ως συνέπεια να μουντζουρώνει και το χέρι του αλλά και όσα έχει γράψει. Τα στυλό για αριστερόχειρες έχουν καταρχάς πιο αργή ροή μελανιού. Επιπλέον, το μελάνι τους ρέει απολύτως ομοιόμορφα ώστε να μην απλώνεται κατά διαστήματα πιο πολύ μελάνι που φυσικά θα μουντζουρωνόταν και ευκολότερα. Το ίδιο το μελάνι τέλος, έχει διαφορετική χημική σύνθεση ώστε να στεγνώνει αμέσως. Οπότε για μουντζούρωμα ούτε λόγος.


Οι διαφορές όμως δεν σταματούν εδώ. Ακόμη και η μύτη ενός στυλό για αριστερόχειρες είναι διαφορετική. Αντίθετα από έναν δεξιόχειρα που όταν γράφει τραβά ή αλλιώς σέρνει το στυλό, ο αριστερόχειρας το σπρώχνει πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού. Αν λοιπόν ένα στυλό έχει πολύ αιχμηρή μύτη ένας αριστερόχειρας δεν θα μπορεί να γράψει με αυτό μια και θα γρατζουνά ή θα χαράσσει το χαρτί. Έτσι λοιπόν, τα στυλό για αριστερόχειρες έχουν ειδική μύτη που δεν βρίσκει αντίσταση στο χαρτί και δεν τους εμποδίζει να γράψουν.


Είδατε λοιπόν πόσες διαφορές μπορεί να υπάρχουν ακόμη και σε ένα τόσο μικρό αντικείμενο όπως το στυλό; Αντίστοιχες είναι και σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα. Τα ψαλίδια για παράδειγμα έχουν τις λεπίδες τους τοποθετημένες με διαφορετικό τρόπο. Αν μάλιστα κάποιος δεξιόχειρας προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ένα από αυτά τα ψαλίδια, θα δυσκολευτεί πολύ να κόψει μια και οι αντεστραμμένες λεπίδες δεν θα του επιτρέψουν να το χρησιμοποιήσει σωστά. Κάποια μοντέλα μάλιστα έχουν και διαφορετικές λαβές ώστε να μπορεί να τα πιάσει κανείς μόνο με το αριστερό χέρι.


Βέβαια στο κατάστημα Αριστερόχειρας δεν υπάρχουν μόνο χρηστικά αντικείμενα. Ανάμεσα στα προϊόντα του θα υπάρχουν και άκρως πρωτότυπα gadget που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού. Ανάμεσα τους το εντελώς αριστερόστροφο ρολόι τοίχου αλλά και το Magic Clock! Το  Magic Clock είναι ένα φουτουριστικό επιτραπέζιο ρολόι το οποίο κυριολεκτικά εντυπωσιάζει. Χρησιμοποιώντας διάφορους, αρκετά εξεζητημένους, μηχανισμούς μπορεί και απεικονίζει την ημερομηνία και την ώρα όχι σε κάποια οθόνη ή στον τοίχο αλλά στον αέρα. Ναι, σωστά διαβάσατε! Η ώρα, η ημερομηνία, αλλά και διάφορα μηνύματα και φράσεις τα οποία περνάει στη μνήμη του ρολογιού ο χρήστης και επιλέγει πότε θέλει να εμφανίζονται, “αιωρούνται” στο κενό πάνω ακριβώς από την συσκευή δημιουργώντας μια φαντασμαγορική εικόνα. Σίγουρα το ιδανικό (δεδομένου και του αναλογικά χαμηλού κόστους του) δώρο για κάποιον που τα έχει όλα, αριστερόχειρα ή μη!


ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ
Φειδίου 4 (πίσω από το Rex),
210 – 3846888
http://www.aristeroxeiras.gr