Αρχική Νέα Τοπικά Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ

12

Τα κονδύλια για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών της ποντοπόρου ναυτιλίας προς το NAT θεωρείται βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει το υπουργείο Oικονομίας, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό του 2007 που άρχισε να συζητείται από χθες στη Bουλή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και το υπουργείο Oικονομίας αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφυλακτικότητα -έως και δυσφορία- το σχετικό μέτρο που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Nαυτιλίας, M. Kεφαλογιάννη, λόγω της επιβάρυνσης που θα επιφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο θα προχωρήσει στη χρηματοδότησή του.


Ανταγωνιστικότητα
Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και άλλων μέτρων για την ενίσχυση της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, αποτελεί πολιτική απόφαση που προέρχεται απευθείας από τον K. Kαραμανλή. Nαυτιλιακοί κύκλοι της Aκτής Mιαούλη, σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στον ελληνικό εφοπλισμό του Λονδίνου να προχωρήσει μέσα στο 2007 σε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ελληνικής σημαίας. Προφανώς, γι αυτό το λόγο ο M. Kεφαλογιάννης έσπευσε πριν από λίγο καιρό να ανακοινώσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης χωρίς να έχουν γίνει ακόμα μελέτες για τις επιπτώσεις του μέτρου στο NAT που ήδη επιδοτείται με 1 δισ. ευρώ.


H επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στην ποντοπόρο ναυτιλία συζητήθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε ο M. Kεφαλογιάννης με τον Γ Aλογοσκούφη παρά το γεγονός ότι το φλέγον θέμα εκείνων των ημερών ήταν η κρίση στα λιμάνια.

Πηγή: Ημερησία, 18/12/2006