Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βόλτα στη Σελήνη με το Google

Βόλτα στη Σελήνη με το Google

8

Η Google και η NASA ανακοίνωσαν τη σύναψη συμμαχίας για τη παρουσίαση και την τρισδιάστατη απεικόνιση πλανητών, όπως η Σελήνη και ο Άρης, μέσω του Ίντερνετ.


Η GOOGLE, εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστή κυρίως για την πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης της προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με τη NASA, την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. Στόχος της συμφωνίας είναι η δημιουργία ενός τεράστιου ερευνητικού κέντρου στη βόρεια Καλιφόρνια.


Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί την πρώτη μιας σειράς μελλοντικών συμφωνιών με βάση τις οποίες θα παρουσιάζεται το πιο χρήσιμο υλικό της NASA στο Διαδίκτυο. Μεταξύ των πληροφοριών που θα «ανεβούν» στο Ίντερνετ περιλαμβάνονται τρισδιάστατες απεικονίσεις της Σελήνης, δορυφορικές εικόνες καιρικών συστημάτων και οπτικοακουστικό υλικό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε πραγματικό χρόνο.


Σύμφωνα με τον Μάικλ Γκρίφιν, διοικητικό στέλεχος της NASA, «η συμφωνία θα επιτρέψει στον καθένα να απολαύσει την εμπειρία μιας εικονικής πτήσης στην επιφάνεια της Σελήνης ή στα φαράγγια του πλανήτη Άρη» και πρόσθεσε ότι «αυτός ο πρωτοποριακός συνδυασμός τεχνολογίας και διαστημικής επιστήμης θα κάνει τη NASA πιο προσβάσιμη».


Η NASA και η Google δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν και στον εμπλουτισμό του Google Earth, του εργαλείου χαρτογράφησης της εταιρείας, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τον πλούτο πληροφοριών της NASA. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google ήδη παρουσιάζει εικόνες της NASA σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος.


Όπως αναφέρουν ιθύνοντες των δύο εταιρειών, η μεταξύ τους συμφωνία θα αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα ενώ θα ενισχύσει τα εμπορικά συμφέροντα στον διαστημικό τομέα.


Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, 19/12/2006