Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή προς Υπουργό Υγείας σχετικά με προσλήψεις στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή προς Υπουργό Υγείας σχετικά με προσλήψεις στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο

11

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Χίου κ.Ελπίδα Τσουρή προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στο Νοσοκομείο Χίου. Πιο σδυγκεκριμένα αναφέρει:

 

Είναι γεγονός ότι, στο χώρο της υγείας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι προσλήψεις προσωπικού είναι αναγκαίες και ιδιαίτερα για το Νομό Χίου, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, λόγω και της επικείμενης ολοκλήρωσης της νέας πτέρυγας.
Παρ’ όλα αυτά, η αναγκαιότητα για πρόσληψη προσωπικού δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρακάμπτεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η δυνατότητα για ισότιμη διεκδίκηση και πρόσβαση σε θέσεις εργασίας.
Όμως, με πρόσφατες αποφάσεις, η Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου καταστρατηγεί κατ’ εξακολούθηση αυτές τις αρχές και προβαίνει σε προσλήψεις προσωπικού, κατά το δοκούν, «αξιοποιώντας» την περιουσία του Νοσοκομείου. 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γνωρίζει το Υπουργείο ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Χίου έχει αποφασίσει την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση έργου και προσκόμιση δελτίου παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι αμείβονται από την περιουσία του Νοσοκομείου Χίου; Αν, ναι, εγκρίνει τη σχετική διαδικασία;
2. Με ποια κριτήρια έγιναν οι προσλήψεις και ποιος είναι ο ακριβής κατάλογος όσων έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου; Παρακαλώ, να καταθέσετε τα σχετικά έγγραφα.”