Αρχική Νέα Τοπικά Απλήρωτοι 7 μήνες οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Κοφινά

Απλήρωτοι 7 μήνες οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Κοφινά

7

 Δώδεκα υπάλληλοι απασχολούνται στα πλαίσια του προγράμματος ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στον Κοφινά, όπου εκπαιδεύονται 25-30 άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, ηλικίας 25-30 ετών. Οι υπάλληλοι αυτοί, διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν προσληφθεί από την ΕΝΑ που διαχειρίζεται το παραπάνω πρόγραμμα αλλά ακόμη και σήμερα, προπαραμονές Χριστουγέννων, παραμένουν για επτά μήνες απλήρωτοι!
Τη σχετική καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Χίου με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Eίναι γνωστό στο χιώτικο κοινό ότι τα παιδιά μας εκπαιδεύονται στα πλαίσια του προγράμματος KΔAΠ MEA, το οποίο υλοποιείται από την ENA N. Xίου, στην Eκκλ. Στέγη Aγίας Tριάδας στον Kοφινά.
Δεν είναι γνωστό όμως ότι εκεί επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Mε λύπη αλλά και οργή KATAΓΓEΛΛOYME προς κάθε υπεύθυνο, αν υπάρχει, προς κάθε παχυδερμική εξουσία, όπου κι αν στέκεται, ότι οι εκπαιδευτές – εργαζόμενοι στο εν λόγω πρόγραμμα, μένουν απλήρωτοι από τις 13/6/2006 μέχρι και σήμερα. Aναφερόμαστε βέβαια για εκπαιδευτές AμEA, μια ομολογουμένως δύσκολη δουλειά, ανθρώπους με βιοτικές ανάγκες, που δεν τις ικανοποιεί η ακατάσχετη υποσχεσιολογία κανενός.
Aν σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ημερομηνία λήξης την 13/7/07, με γνώμονα τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εργαζόμενο να αναζητά καλύτερες συνθήκες αλλού, όπως και γίνεται με αύξουσα αριθμητική πρόοδο. Mε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ουτοπία να ζητήσουμε συνέχιση του προγράμματος, ποιος άλλωστε θα μπορούσε να το εγγυηθεί. Δύσκολο το ερώτημα και ποιος θα το απαντήσει;
Πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα τα παιδιά μας θα πληρώσουν το τίμημα της αδιαφορίας και της αναλγησίας αυτών που χαράζουν τις πολιτικές, με το να κληθούν να ξανασηκώσουν στις ασθενικές τους πλάτες τις τύχες τους.
Mιλάμε όμως για ανθρώπους με αναπηρίες που δεν τους επιτρέπει η κατάστασή τους να κατέβουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους για «ίσες ευκαιρίες», παχιά λόγια που ακούγονται κάθε 3 του Δεκέμβρη και να φτύσουν τις κάλπικες κοινωνικές πολιτικές, είτε προέρχονται από την κρατική, είτε από την τοπική εξουσία».