Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Ελπίδας Τσουρή για απεντάξεις έργων από Γ’ ΚΠΣ

Καταγγελία Ελπίδας Τσουρή για απεντάξεις έργων από Γ’ ΚΠΣ

6

     
   “Χριστουγεννιάτικο μποναμά επεφύλασσε η Κυβέρνηση για το Νομό μας. Με δυσάρεστη εξέλιξη, και αυτή τη φορά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΛ νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή σημειώνοντας ότι απεντάχθηκαν απ’ το Γ’ Κ.Π.Σ το λιμάνι Μεστών, η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και ο ΧΥΤΑ στον Πόδορα !
Ειδικότερα σημειώνει στην ανακοίνωσή της:
    »Με απόφαση, η οποία δε μπορεί να εξηγηθεί με τη λογική, τρία βασικά έργα του Νομού απεντάσσονται από το Γ’ ΚΠΣ, προκειμένου να προωθηθούν, ως «γέφυρες» στην Δ’ Προγραμματική περίοδο.
    
   Ο Λιμένας των Μεστών, ο ΧΥΤΑ στη θέση «Πόδορας» και, δυστυχώς, η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου της Χίου είναι τα έργα που… μετατίθενται για αργότερα, ως συνέπεια της ανικανότητας, της απουσίας σχεδιασμού και στρατηγικής και της αναποτελεσματικότητας της σημερινής Κυβέρνησης.
    
   Αυτό, κατ’ ελάχιστον, σημαίνει καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων, με άγνωστη εξέλιξη και χρονοδιάγραμμα. Σημαίνει, επίσης, ότι το Δ’ ΚΠΣ επιβαρύνεται με πόρους, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί από το Γ’ ΚΠΣ και ο Νομός να χάνει δυνατότητες και χρηματοδότηση νέων έργων.
    
   Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο της Χίου, πρόκειται για εξέλιξη-πρόκληση προς την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
    
   Εκεί που κάποιοι έκτισαν, άλλοι γκρεμίζουν. Εκεί που κάποιοι υλοποιούσαν έργα ζωής, άλλοι δημιουργούν εμπόδια και καθυστερήσεις.
    
   Όπως είναι προφανές, πρέπει να προασπίσουμε όσα έχουμε κατακτήσει. Η νέα χρονιά πρέπει να βρει τη Χίο, σε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης και διαρκούς προσπάθειας.”