Αρχική Νέα Τοπικά Νέες δυνατότητες για τους καταναλωτές

Νέες δυνατότητες για τους καταναλωτές

5

Οσοι κατοικούν σε περιοχές από τις οποίες θα περνάει δίκτυο οπτικών ινών θα μπορούν:


*Να σταματήσουν να πληρώνουν το πάγιο στον ΟΤΕ, επιλέγοντας κάποιον από τους ανταγωνιστές του αρκεί αυτός να προσφέρει χαμηλότερες τιμές.


*Να έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ με εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες. Η γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα επιτρέψει το λανσάρισμα και νέων υπηρεσιών, όπως την παρακολούθηση ταινιών μέσω Διαδικτύου.


Εκτεταμένα και δαπανηρά σχέδια ανάπτυξης ιδιόκτητων δικτύων υλοποιούν αυτή την περίοδο η FORTHnet, η Hellas On Line μαζί με τις Αττικές Τηλεπικοινωνίες, η Tellas, η On Telecom και η Vivodi. Αθροιστικά, έχουν απλώσει στους δρόμους της Αθήνας οπτικές ίνες μήκους άνω των 1.000-1.200 χιλιομέτρων.


Στην υπόθεση, εμπλέκονται και δημόσιοι οργανισμοί, όπως η Τραμ Α.Ε., η οποία διαθέτει οπτική ίνα περίπου 30 χιλιομέτρων σε όλο το μήκος της διαδρομής που ακολουθούν τα τρένα.


Αυτό το διάστημα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σιωπηρός «διαγωνισμός». Η διοίκηση της Τραμ δέχεται προτάσεις για να παραχωρήσει αυτό το δίκτυο σε κάποια τηλεπικοινωνιακή εταιρεία έναντι «ενοικίου». Με αυτό τον τρόπο η Τραμ Α.Ε. θα εξασφαλίσει μια καινούρια πηγή εσόδων, ενώ η ιδιωτική εταιρεία που θα επικρατήσει θα κερδίσει χρόνο στην ανάπτυξη του δικτύου της.


Πηγή: Ελευθεροτυπία