Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς

Ομογένεια: Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς

21

Στις 6 Ιανουαρίου επαναλαμβάνονται στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης οι παραστάσεις της Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας, βασισμένης στο έργο του Κάρολο Ντίκενς «Christmas Carol». Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με τραγούδια και χορό, ένα μάθημα τρυφερότητας, αγάπης και καλοσύνης.

Ο πρώτος κύκλος των παραστάσεων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, το προ περασμένο Σαββατοκύριακο και οι θεατές καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Στη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» εμφανίζονται αλφαβητικά οι ηθοποιοί:
Ευάγγελος Αλεξίου, Γιάννης Αμούρης, Παντελής Μπουρνιάς, Στέλλα Παπαθεοδώρου, Στέφανος Στεφάνου, Πολυτίμη Τσενεσίδη, Αλεξία Χαραλαμπίδου και τα παιδιά: Μαρία Βλαχοπούλου, Ειρήνη Κωνσταντίνου και Ροδούλα Σιαμίλη. Στο πιάνο η Ευτυχία Φράγκου.


Τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση είναι πρωτότυπες συνθέσεις του διεθνή βαρύτονου και συνθέτη Τάση Χριστογιαννόπουλου.


Τη μετάφραση του έργου, τους στίχους των τραγουδιών και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Μάρθα Τομπουλίδου. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ και Θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών . Στη Νέα Υόρκη πήρε μαθήματα musical theatre ως Υπότροφος Fulbright. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο σε παραστάσεις αρχαίου δράματος κι έχει εμφανιστεί στην Επίδαυρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε διεθνείς περιοδείες σ’ όλο τον κόσμο.


Το έργο έχει πρωταγωνιστή τον Εμπενίζερ Σκρουτζ , που περνάει τη ζωή του δουλεύοντας σκληρά, μαζεύοντας χρήματα και ζώντας απομονωμένος από τους ανθρώπους. Είναι ένας άνθρωπος σκληρός, μίζερος χωρίς αισθήματα συμπόνιας και αγάπης. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του συνεταίρου του, του Μάρλεϋ, που έχει πεθάνει εδώ και εφτά χρόνια. Ο Μάρλεϋ τον προειδοποιεί πως εκείνο το βράδυ θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα και θα του δώσουν μια τρομακτικά μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει στάση απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους.


Ο Σκρουτζ πάντα καχύποπτος, αμφισβητεί τα λόγια του συνεταίρου του.


Όταν έρθουν όμως τα πνεύματα των περασμένων, των τωρινών και των μελλοντικών Χριστουγέννων, δεν μπορεί παρά να τα ακολουθήσει σε ένα ταξίδι στην παιδική του ηλικία, στην πρώτη αγάπη του, στις σχέσεις του με τον πατέρα και την αδερφή του.


Θα τρυπώσει μαζί τους στα σπίτια του ανιψιού του, του υπαλλήλου του, θα πιει, θα χορέψει, θα κλάψει, και στο τέλος του ταξιδιού θα’χουν ξημερώσει Χριστούγεννα.


Ο Σκρουτζ θα ’χει μείνει ο ίδιος;


Οι παραστάσεις δίνονται στο Σταθάκειο Κέντρο, 22-51, 29 street, στην Αστόρια, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 3.00μμ από 18 Νοεμβρίου και μέχρι 21 Ιανουαρίου. Τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς {12/18/06 – 1/6/07} το θέατρο θα παραμείνει κλειστό.


Για κρατήσεις θέσεων τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο: 718-204-6500 . 

Πηγή: Greeknews.gr, 25/12/2006