Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγέλει σχέδιο οικοπεδοποίησης στην Κλειδού η Αγωνιστική Πρωτοβουλία

Καταγγέλει σχέδιο οικοπεδοποίησης στην Κλειδού η Αγωνιστική Πρωτοβουλία

4

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ

 “Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της παράταξής μας, ετοιμάζεται στην Κλειδού να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος που αφορά στην οικοπεδοποίησή της, με το χτίσιμο στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου ξενοδοχειακής μονάδας από επίδοξους επενδυτές και διάφορους νεόπλουτους που μεταφράζουν το κάλλος της φύσης σε χρήμα για την τσέπη τους”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης και συνεχίζει:.
 Ήδη έγιναν οι πρώτες κρούσεις-αποτυχημένες ευτυχώς- σε ιδιοκτήτη της περιοχής του Αγίου Δημητρίου με σκοπό να διευκολυνθούν να περάσουν δρόμο από εκεί, ώστε να φτάσουν στη δική τους ιδιοκτησία.
 Μια νέα φωτιά άναψε και πάλι στην Κλειδού προκειμένου να συμπληρωθεί το καταστροφικό έργο των προηγούμενων και να αποκαλυφθεί η αλληλουχία των πυρκαγιών στο συγκεκριμένο χώρο με τα συμφέροντα των χρυσοκάνθαρων του τόπου μας που είχαν βάλει στο μάτι την περιοχή.
 Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών από όλους.
Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που είχε στα χέρια της την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ομηρούπολης που έβαζε ζήτημα προστασίας της περιοχής και δεν την αξιοποίησε μέχρι σήμερα,
τη νέα Δημοτική αρχή Ομηρούπολης που διά στόματος του νέου δημάρχου δήλωσε ότι πρέπει να «κλειδώσει η Κλειδού», υπονοώντας επίσης την προστασία της,
του Δασαρχείου που γνωρίζει ότι η περιοχή θεωρείται αναδασωτέα αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση,
των τοπικών βουλευτών, των κομμάτων και των πολιτικών παρατάξεων,
των φορέων της εκπαίδευσης, των σωματείων και μαζικών φορέων, του κάθε δημότη, του κάθε Χιώτη που γεύεται το νερό της και απολαμβάνει την ηρεμία της περιοχής.
 Το κόστος είναι τεράστιο όχι μόνο από οικολογικής πλευράς, αλλά και από πολιτισμικής, εκπαιδευτικής, ψυχαγωγικής .


Ως παράταξη θεωρούμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε τους «Μήδους να διαβούνε», όσο κι αν ανεμίζουν τα ευρώ τους, όσο κι αν διατείνονται ότι φέρνουν το νέο, που δεν είναι παρά η φτιασιδωμένη αρχαία σκουριά της λατρείας του κέρδους.
 Θα πράξουμε τα μέγιστα προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου μαζί με τους δημότες μας να αποκρούσουμε κι αυτή την προσπάθεια βεβήλωσης σε τελική ανάλυση της ζωής μας.
      Ωστόσο και για τους υπόλοιπους ιθύνοντες που εμπλέκονται στο θέμα ήρθε η ώρα να διαλέξουν με ποιον είναι. «Ο καθείς εφ ω ετάχθη», καταλήγει η ανακοίνωση.