Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση ΣτΕ υπέρ της επέκτασης του αεροδρομίου

Απόφαση ΣτΕ υπέρ της επέκτασης του αεροδρομίου

8

     

   Απόφαση σταθμός για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή του Συμβουλίου Eπικρατείας που απέρριψε την αίτηση του συλλόγου και γενικότερα των αιτούντων της Φάρκαινας κατά των περιβαλλοντικών όρων της επέκτασης του αεροδρομίου.
     Σταθμός διότι μετά από μια 25ετία περίπου το ΣτΕ ανάβει πράσινο φως για την επέκταση του αεροδρομίου, που το φέρνει όμως πιο κοντά στην πόλη. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι η επέκταση θα φτάνει μέχρι το λεγόμενο “προσκυνητάρι” που σημαίνει ότι το μήκος του διαδρόμου προσγείωσης θα είναι περίπου 1900 μέτρα.
     Από την άλλη θα πρέπει να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις στην περιοχή ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, που έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει η Πολιτεία και πως θα αντιμετωπίσει το σχετικό θέμα.
     Πάντως από την πλευρά του Συλλόγου Φάρκαινας σημειώνεται ότι ακόμα είναι νωρίς να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει, αφού δεν έχει διαβαστεί από τους δικηγόρους του Συλλόγου ποιο ακριβώς είναι το σκεπτικό στη συγκεκριμένη απόφαση.
     Παράλληλα εκκρεμούν δύο ακόμα προσφυγές. Η πρώτη για την προς νότου επέκταση και η δεύτερη για τον τρόπο που έγινε η απαλλοτρίωση που θα εξεταστούν την προσεχή Άνοιξη. Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το αν το σκεπτικό της απόφασης επιτρέπει να προχωρήσουν τη δικαστική διαμάχη και γενικότερα ποια θα είναι η απόφαση του Συλλόγου για το πώς θα χειριστούν το όλο θέμα.