Αρχική Νέα Τοπικά Ευχές από την πολιτική ηγεσία για το 2007

Ευχές από την πολιτική ηγεσία για το 2007

3


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! Πρωτοχρονιάτικες ευχές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας


   Πρωτοχρονιάτικες ευχές θα ανταλλάξουν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Το πρωί παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών,η Δοξολογία για το Νέο Έτος.
    

    Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του για το νέο έτος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται σε όλους τους Ελλήνες απανταχού γής να είναι το 2007 μία χρονιά προόδου, ειρηνική και δίκαιη.

   

    Ελληνίδες, Έλληνες,

    Σας απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου σε μια μέρα γιορτής, απολογισμού και σχεδιασμού για τη χρονιά που έρχεται.

    Σήμερα σε κάποια σπίτια, ελπίζω στα περισσότερα, επικρατεί η χαρά για την αλλαγή του χρόνου. Η σκέψη μου στρέφεται όμως κυρίως σ’ αυτά τα σπίτια, όπου κυριαρχεί η περισυλλογή, γιατί τα προβλήματα δεν αφήνουν χώρο για τη γιορτή.

    Πιστεύω ότι για τη χώρα μας, που έχει κατορθώσει μετά από πολύ δύσκολες περιόδους να εμπεδώσει μια σταθερή δημοκρατία, κάθε χρονιά θα είναι, και πρέπει να είναι, καλύτερη από την προηγούμενη. Και αυτό θα συμβαίνει, αν όλοι εμείς, πολίτες και πολιτικοί, χωρίς να φοβόμαστε τις όποιες διαφορετικές μας απόψεις, στοιχείο απαραίτητο της δημοκρατίας, εστιάζουμε την προσοχή μας στην πρόοδο του συνόλου. Αν επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, εκείνοι που στερούνται, όσοι ακούν εμάς τους πολιτικούς να μιλάμε για ευημερία και αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει. Τέτοιες μέρες, η μοναξιά και η φυσική ή οικονομική αδυναμία, όταν υπάρχουν, γίνονται πραγματικά αφόρητες.

    Όσοι από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να χαρούμε τις γιορτινές αυτές μέρες, έχουμε και το καθήκον να κοιτάξουμε πλάϊ μας. Να δούμε αν στη διπλανή μας πόρτα ζει ένας άνθρωπος ανήμπορος, αν μια οικογένεια υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια, αν ένα παιδί δεν πήρε το δώρο του, αν ένας γέροντας δεν δέχτηκε ευχές από κανέναν, αν κάποιος πενθεί μία απώλεια, αν νοσταλγεί τους δικούς του ανθρώπους που είναι μακριά.

    Και έχουμε όλοι ανάγκη την ελπίδα γιατί, αν πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν θα υπάρξει.
  

    Θέλω να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους φαντάρους μας που υπηρετούν την πατρίδα, στους ομογενείς μας που βιώνουν τον νόστο αλλά και διαφημίζουν τον ελληνισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. 
    

    Θέλω να ευχηθώ σε όλους, όσοι βρίσκονται απόψε μακριά από τα σπίτια τους γιατί εκπληρώνουν κάποιο καθήκον, σε νοσοκομεία, σε στρατώνες, σε βάρδιες. Και ειδικά σ’εκείνους που μετέχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, κοντά σε παιδιά που υποφέρουν και σε θύματα πολέμου, δίνοντας στη σημερινή γιορτή το πιο ουσιαστικό νόημα, το νόημα της αλληλεγγύης. 

    Εύχομαι σε όλους να είναι το 2007 μία χρονιά προόδου, ειρηνική και δίκαιη.

    Μήνυμα πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή

    “Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, που στηρίζονται σε όσα όλοι μαζί πετύχαμε”, αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι “το 2007 εντείνουμε τις προσπάθειές μας καθώς βλέπουμε τον κοινό στόχο να έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Εστιάζουμε στα μεγάλα και σπουδαία που μας ενώνουν: Το όραμά μας για την Ελλάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για όλους”.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην ενεργή παρουσία της Ελλάδας στις διεθνείς εξελίξεις, για μια Ευρώπη πιό δυνατή, για ασφάλεια και συνεργασία στην περιοχή μας, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για την επίτευξη ειρήνης και ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ότι “αισθάνομαι πολιτικό μου χρέος να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια να αλλάξουμε τα πράγματα, να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε οι θυσίες των πολιτών να μην πάνε χαμένες. Να βάζω πάντα πάνω απ΄όλα το συλλογικό συμφέρον”.
    

    Ελληνίδες, Έλληνες,

    Σε λίγο αποχαιρετούμε το 2006. Μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά καθοριστική για την πορεία της Ελλάδας προς το μέλλον. Κι αυτό γιατί, στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει, άρχισαν να γίνονται αντιληπτά, σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας, τα θετικά αποτελέσματα πολιτικών, που πρώτοι εσείς αξιώσατε και σταθερά στηρίζετε.

    Είναι πλέον ξεκάθαρο, σ’ όλους όσοι βλέπουν τα πράγματα χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και υστεροβουλίες, ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Στο δρόμο που εγγυάται μια καλύτερη προοπτική για όλους.

    Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Έχουν γίνει πολλά, αλλά μένουν να γίνουν πολλά ακόμη. Βρισκόμαστε στο μέσον μιας δύσκολης διαδρομής. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να την ακολουθήσουμε ως το τέλος της, γνωρίζοντας ότι τα οφέλη της κοινής μας προσπάθειας είναι για όλους.

    Κάθε τί που πετυχαίνουμε είναι κατάκτηση για την Πατρίδα μας. Είναι επίτευγμα της καθεμιάς και του καθένα μας. Είναι κεφάλαιο για το κοινό μας μέλλον. Το 2007 είναι ένας ακόμη καθοριστικός χρόνος. Χρόνος επίμονης και εντατικής δουλειάς. Είναι χρονιά που μας καλεί να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που οδηγούν τον Τόπο, την κοινωνία, τους πολίτες, όλους μας, μπροστά. Είναι χρονιά που αξιώνει συνέπεια, υπευθυνότητα και σωφροσύνη. Αλλά και τόλμη και αποφασιστικότητα. Αυτά που με μόχθο καταφέραμε ως τώρα οφείλουμε να τα διασφαλίσουμε και να τα διευρύνουμε.

    Στο διεθνές περιβάλλον το 2006 ήταν μια χρονιά αβεβαιότητας, ανταγωνισμών και βίαιων αντιπαραθέσεων. Για την Ευρώπη ήταν περίοδος περισυλλογής στην πορεία της προς την πολιτική ενοποίηση.

    Η Ελλάδα είναι ενεργά παρούσα στις διεθνείς εξελίξεις. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για μια Ευρώπη πιο δυνατή, πιο κοινωνική, πιο κοντά στους πολίτες της. Μια Ευρώπη που μιλά στον κόσμο με ενιαία φωνή, στη βάση των αρχών και αξιών που πρεσβεύει.

    Εργαζόμαστε για την εμπέδωση της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Για την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους ενεργούς πολίτες του κόσμου και συντονίζουμε τις δράσεις μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Το οφείλουμε στον Πολιτισμό μας, στα παιδιά μας.

    Ελληνίδες, Έλληνες,

    Αισθάνομαι πολιτικό μου χρέος να συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια να αλλάξουμε τα πράγματα, να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε οι θυσίες των πολιτών να μην πάνε χαμένες. Να βάζω πάντα πάνω απ΄όλα το συλλογικό συμφέρον.

    Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, που στηρίζονται σε όσα όλοι μαζί πετύχαμε. Το 2007 εντείνουμε τις προσπάθειές μας καθώς βλέπουμε τον κοινό στόχο να έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Εστιάζουμε στα μεγάλα και σπουδαία που μας ενώνουν: Το όραμά μας για την Ελλάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Τα όνειρά μας για προσωπική, οικογενειακή και συλλογική προκοπή. Το μέλλον των παιδιών μας.

    Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Χρονιά.

    Μήνυμα προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    “Τούτες οι μέρες, είναι μέρες χαράς και γιορτής. Είναι και μέρες περισυλλογής.

    Κάνουμε τον απολογισμό για τη χρονιά που φεύγει. Έχουμε προσδοκίες για τη χρονιά που έρχεται. Βάζουμε νέους στόχους για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο προσωπικό και συλλογικό μέλλον”, αναφέρει ο κ. Παπανδρέου στο μήνυμα του για το νέο έτος 2007.

    “Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με σκληρή δουλειά, με θυσίες, είδαν τα προηγούμενα χρόνια την ζωή τους να βελτιώνεται σημαντικά. Είδαν στόχους τους να πραγματοποιούνται. Είδαν την Πατρίδα μας, να διεκδικεί αποτελεσματικά το ρόλο που της αξίζει. Μια ξεχωριστή θέση στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται παγκόσμια. Να αποκτά φωνή, κύρος, αξιοπιστία.

   

    Δυστυχώς, τα σταθερά και γεμάτα υψηλές προσδοκίες βήματα προς τα εμπρός, δεν

    συνεχίστηκαν. Σήμερα, ο πολίτης δεν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της χώρας. Ο πολίτης νιώθει αβεβαιότητα για το μέλλον. Η ανασφάλεια, είναι η αίσθηση που κυριαρχεί. Δυστυχώς, η Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με οπισθοδρομικές αντιλήψεις και πολιτικές.

    Αλλά, Υπάρχει άλλος δρόμος.

    Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω στις δυνατότητες της χώρας μας και του λαού μας. Γνωρίζω τον Έλληνα και την Ελληνίδα στην Ελλάδα και την διασπορά. Πιστεύω στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Πιστεύω, στην κοινή προσπάθεια για την δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας.

    Η Ελλάδα της ευημερίας και της προόδου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, της συμμετοχικής δημοκρατίας και της διαφάνειας. Είναι η Ελλάδα των αξιών. Είναι η Ελλάδα, που ονειρευόμαστε, που θέλουμε, που διεκδικούμε.

    Για αυτήν την Ελλάδα δεσμεύομαι.

    Γι’ αυτήν την Ελλάδα σας καλώ να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

    Θέλω να ευχηθώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στην Ελλάδα και στην διασπορά, αλλά και σε όλους όσοι ζουν στην Ελλάδα, κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία.

    Χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά, με υγεία, ευτυχία και δύναμη.

    Καλή χρονιά”, αναφέρει στο μήνυμα του ο κ.Παπανδρέου.

    Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ

    “Το 2007 μπορεί να γίνει μια χρονιά καλή για το λαό και όχι για την πλουτοκρατία, στο βαθμό που σημαντικά τμήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική τους δύναμη, για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί η ΝΔ και συναινεί το ΠΑΣΟΚ”, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και προσθέτει:

    “Υπάρχει αρκετή εμπειρία για να αποβληθούν οι αυταπάτες και τα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Ο λαός μπορεί να αντιμετωπίσει την πολιτική των αντιδραστικών αναπροσαρμογών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

    Σε διαφορετική περίπτωση το αύριο προδιαγράφεται δυσοίωνο, καθώς η κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων στην Παιδεία, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο εισόδημα, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες, αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της ΕΕ και δέσμευση των κομμάτων της.

    Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διαμορφωθεί τώρα ένα πιο ισχυρό ριζοσπαστικό ρεύμα στην εργατική τάξη και το λαό, στην πάλη για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο και της εξουσίας και της οικονομίας.

    Μόνο η διαμόρφωση αυτού του ρεύματος της λαϊκής αντεπίθεσης μπορεί να επιδράσει στη δημιουργία της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής λαϊκής συμμαχίας, στην ανατροπή του αρνητικού για τον λαό συσχετισμού των δυνάμεων.

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να κινητοποιηθούν για το μεγάλο και κρίσιμο θέμα της Παιδείας που βρίσκεται στο μάτι ενός αντιδραστικού κυκλώνα. Να συσπειρωθούν και να δράσουν από κοινού τη νέα χρονιά, ώστε να παρεμποδίσουν και να ματαιώσουν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και έχουν στόχο την πλήρη προσαρμογή όλης της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαίου, πλήττοντας καίρια το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και στη σταθερή εργασία με δικαιώματα.

    Να διεκδικήσουν: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, ΑΕΙ-ΤΕΙ στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αναθεώρηση – κατάργηση του άρθρου 16, στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ και στην παράδοσή τους στους επιχειρηματίες, στα επικίνδυνα-αντιεπιστημονικά βιβλία της διαθεματικότητας.

    Το ΚΚΕ δεσμεύεται απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό ότι και το 2007 θα αγωνισθεί με όλες τις δυνάμεις του για να έρθει ο λαός στο προσκήνιο, για να γίνει πιο ισχυρό και ικανό στην πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση και στη δράση του για να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης”.

    Μήνυμα ΣΥΝ

    “Η νέα χρονιά που έρχεται κληρονομεί τα προβλήματα που συσσώρευσε η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς της κοινωνίας”, αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η ΚΠΕ του ΣΥΝ, και συμπληρώνει:

    “Η ανεργία, η ακρίβεια που – εκτός ελέγχου πια – εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, η βελτίωση των μισθών και των συντάξεων, η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας είναι θέματα που απαιτούν την αγωνιστική, ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων.

    Ταυτόχρονα, οι πολιτικές δυνάμεις, οι κοινωνικές οργανώσεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και οι πνευματικοί άνθρωποι οφείλουν να υπερασπιστούν τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα και να θέσουν φραγμούς στην εντεινόμενη καταστολή και τον αυταρχισμό που αποτελεί την «απάντηση» της κυβέρνησης στις λαϊκές κινητοποιήσεις.

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πανελλαδικές μαζικές κινητοποιήσεις κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Αυτή τη χρονιά γεννιέται ένα παλλαϊκό μέτωπο για την Παιδεία.

    Στο σημερινό δύσκολο, διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον, η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την βελτίωση των όρων της ζωής τους, στο διαρκή αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης.

    Με τη βεβαιότητα ότι το 2007 θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, η ΚΠΕ του ΣΥΝ εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς, υγεία και ευτυχία”.


 

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΠΕ