Αρχική Νέα Τοπικά Ψήφισμα Διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ

8


Σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των συνταξιούχων του ΝΑΤ με αφορμή της αλλαγής υπολογισμού των συντάξεων τους, κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλιάς στο οποίο αναφέρουν:


 “Σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2006, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 πρωινή, εμείς οι συνταξιούχοι και εν ενεργεία ναυτικοί, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των Σωματείων Συνταξιούχων NAT Χίου, συγκεντρωθήκαμε στο Ε.Κ.Χίου, για να διαμαρτυρηθούμε και να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας για τη νέα προσπάθεια μέσω του ΔΣ/ΝΑΤ , αλλαγής υπολογισμού των συντάξεων μας, και τις εξαγγελίες του κ. Υπουργού Ε.Ν. της 8ης Νοεμβρίου 2006, για απαλλαγή των εφοπλιστών ποντοπόρων με ελληνική σημαία πλοίων , των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΝΑΤ.


Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλομε τη νέα προσπάθεια μείωσης των συντάξεων μας και τη συνέχιση της επίθεσης ενάντια στα ασφαλιστικά , συνταξιοδοτικά , δικαιώματα και κατακτήσεις μας.


Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάθεση τροπολογίας την 10η Δεκεμβρίου 2005 για απαλλαγή των εφοπλιστών κρουαζιερόπλοιων των ασφαλιστικών εισφορών τους υπέρ ΝΑΤ και την παρακράτηση των εισφορών των ναυτεργατών, με παράλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων.


Καταγγέλλομε τον κ. Υπουργό Ε.Ν. για τις εξαγγελίες που έκανε στις 8 Νοεμβρίου 2006, για απαλλαγή των εφοπλιστών των υπό ελληνική σημαία ποντοπόρων πλοίων των εργοδοτικών τους εισφορών υπέρ ΝΑΤ με παράλληλη μείωση των οργανικών τους συνθέσεων.


Διαμαρτυρόμαστε διότι, οι συντάξεις χιλιάδων συνταξιούχων παραμένουν κάτω του 60%, διότι δεν έγινε δυνατός ο έλεγχος των φακέλων τους ύστερα από τέσσερα χρόνια ισχύος
του Ν 3075/02.


Διαμαρτυρόμαστε για την υπερβολική καθυστέρηση απόδοσης του εφάπαξ από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών και κατωτέρων πληρωμάτων, ως επίσης και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση διαφόρων παροχών (δώρα γάμου κ. α ).


Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλομε τον κ. Υπουργό Ε. Ν , ο οποίος χαρίζει οφειλές των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, του οποίου η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς.


Διαμαρτυρόμαστε διότι τα τελευταία 16 χρόνια η πολιτική όλων των κυβερνήσεων ήταν και εξακολουθεί να είναι προκλητικά φιλοεφοπλιστική, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις τους, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους.


Διαμαρτυρόμαστε έντονα διότι οι ενέργειες και οι χαριστικές πράξεις σας προς τους εφοπλιστές , είναι μια ωρολογιακή βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια του ΝΑΤ , αφού το στερείται από τους φυσικούς αιμοδότες του, που είναι οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Συντάξεις στο 80%
επί των ποσών επί των οποίων γίνονται κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ για αξιοπρεπή διαβίωση.


Κατάργηση όλων των διατάξεων που απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από εργοδοτικές εισφορές υπέρ ΝΑΤ και ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών του ΝΑΤ για άμεση είσπραξη των πάσης φύσεως οφειλών προς το ΝΑΤ, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους.


Κατάργηση όλων των διατάξεων που μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, οι οποίες πρέπει να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα και ιδιαίτερα στα πλοία της ακτοπλοΐας.


Πλήρης κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ – ΚΑΑΝ – ΚΕΑΝ και των άλλων Ταμείων με κρατική επιχορήγηση και είσπραξη των οφειλών των εφοπλιστών για απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων.
Άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης των πληρωμάτων των ακτοπλοϊκών πλοίων, μέτρο καταδικασμένο στη συνείδηση του λαού μας. Η διαιώνιση του δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για να επιβάλλει την αντιναυτεργατική της πολιτική.


Την επίσπευση ελέγχου όλων των φακέλων των συνταξιούχων, που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη, και είναι δεκάδες χιλιάδες, και οι συντάξεις τους βρίσκονται κάτω του 60%, ως επίσης και των συνταξιούχων λόγω αναπηρίας 67% και άνω, ασχέτου ναυτικής υπηρεσίας που κατέχουν.


Δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι η υπεράσπιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας
δικαιωμάτων   και   κατακτήσεων   γίνεται   μονόδρομος.

 

Ο   αγώνας   θα   είναι   σκληρός και ανειρήνευτος, αντιμετωπίζοντας την φίλο εφοπλιστική και αντιναυτεργατική πολιτική των κυβερνήσεων.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ