Αρχική Νέα Τοπικά Από τις 20 Δεκεμβρίου απεργούν οι εργαζόμενοι και περιμένουν…

Από τις 20 Δεκεμβρίου απεργούν οι εργαζόμενοι και περιμένουν…

28

Ενα μεγάλο μέρος του μικρού έστω προϋπολογισμού του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιστρέφει στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως αποτέλεσμα της αναποφασιστικότητας αλλά και της παλαιοκομματικής τακτικής τής «τελευταίας στιγμής» του Αρ. Παυλίδη στη διαχείριση των κονδυλίων. Τούτο, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης από τις 20 Δεκεμβρίου απεργίας των εργαζομένων στο υπουργείο Αιγαίου, που διεκδικούν αντικείμενο δουλειάς αλλά και έχουν δίκαια οικονομικά αιτήματα.


Η μόνη ώς τώρα συνάντηση του υπουργού Αιγαίου με τους εργαζομένους, που από βήματος Βουλής αποκαλεί «πολύτιμους συνεργάτες», αλλά αρνιόταν να τους δει αν προηγουμένως δεν ζητιόταν συνάντηση από τους εργαζομένους, έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή το πρωί. Στη διάρκειά της ο υπουργός Αιγαίου υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει συνάντηση μέχρι σήμερα Τρίτη (!) με τον υφυπουργό Οικονομίας Πέτρο Δούκα σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων.


Η συζήτηση κράτησε λιγότερο από μία ώρα και δεν επεκτάθηκε στα θεσμικά αιτήματα που έχουν σχέση με τον τρόπο λειτουργίας, τις αρμοδιότητες, τη συνεργασία με τον υπουργό, λόγω… φορτωμένου προγράμματος του κ. Παυλίδη. Αναμένεται όμως αυτά να συζητηθούν σήμερα, με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν την απεργία ώς και σήμερα το απόγευμα, ενώ σε νέα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν θα πάρουν απόφαση για το αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.


«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός μάς λέει ότι “είναι μαζί μας”, “αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων μας” και θα κάνει προσπάθειες να ικανοποιηθούν», είπε στην τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Εμπρός» η πρόεδρος των εργαζομένων Βούλα Τσιαπλέ. Και συνέχισε: «Στην πράξη όμως δεν αλλάζει κάτι. Περιμένουμε την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) να δούμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις, από τις συζητήσεις που θα έχει ο κ. υπουργός με τον υφυπουργό τον κ. Δούκα και ανάλογα θ’ αποφασίσουμε για το τι θα κάνουμε».


Ο κ. Παυλίδης, στην ίδια εφημερίδα, δήλωσε θετικός ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των υπαλλήλων, τόνισε όμως ότι θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να γίνει αυτό.


Πηγή: Ελευθεροτυπία, 2/1/2007