Αρχική Νέα Τοπικά Καιρός:Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός:Ερχονται βροχές και καταιγίδες

8

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αλλαγή παρουσίασε από χθες ο καιρός με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες σήμερα Τετάρτη θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για σήμερα Τετάρτη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.


Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αρχικά νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.


Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα σταματήσουν.


Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Ιόνιο πολύ θυελλώδεις. Στα ανατολικά, πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2007