Αρχική Νέα Τοπικά 4η εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στο Υπουργείο Αιγαίου

4η εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στο Υπουργείο Αιγαίου

7

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων στο Υπουργείο αιγαίου αναφέρει ότι αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση της διεξαγόμενης απεργίας για 5 ακόμα ημέρες (8-12 Ιανουαρίου). Πιο συγκεκριμένα:

 

“Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Αιγαίου που συγκλήθηκε σήμερα 5 Ιανουαρίου 2007 στον χώρο του Υπουργείου κατόπιν απόφασης της προηγούμενης Γ.Σ, αποφάσισε την συνέχιση και κλιμάκωση για τέταρτη εβδομάδα του απεργιακού αγώνα με την κήρυξη νέας 5ήμερης απεργίας από τη Δευτέρα 8/1 μέχρι την Παρασκευή 12/1/2007, και την πραγματοποίηση νέας Γ.Σ. του Συλλόγου την Παρασκευή 12/1/2007 και ώρα 10 π.μ.


Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε και συζήτησε τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, και ειδικότερα την ανακοίνωση του Υπουργού κ. Παυλίδη προς το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ότι σε συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη έθεσε το οικονομικό αίτημά μας και ότι ο τελευταίος δεν απέρριψε καταρχήν το αίτημα και ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του. Η Γ.Σ. θεωρεί ότι η παραπάνω δήλωση αποτελεί θετική εξέλιξη αλλά δεν συνιστά σαφή δέσμευση για την ικανοποίηση του οικονομικού αιτήματός μας, και ως εκ τούτου δεν αποτελεί ικανοποιητικό όρο για την αναστολή της απεργιακής μας κινητοποίησης.

 

Επίσης θεωρεί ότι ο Υπουργός κ. Παυλίδης δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί θετικά στα θεσμικά αιτήματα της απεργίας μας, σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο του Υπουργείου Αιγαίου και την ανάπτυξη μιας πραγματικής νησιωτικής πολιτικής.


Ζητάμε, αφενός να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αιγαίου και του Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας εντός εύλογου χρονικού διαστήματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αφετέρου να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση του Υπουργού για έναρξη διαλόγου για τα θεσμικά αιτήματα που έχει θέσει ο Σύλλογός μας.


Η Γ.Σ. εκφράζει ικανοποίηση για την αμείωτη συμμετοχή των εργαζόμενων του Υπουργείου μας στην απεργία. Αυτό αποδεικνύει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και τα οποία έχουν δυσμενή αντίκτυπο στο αποτέλεσμα της δράσης του Υπουργείου μας.


Ο Σύλλογός μας καλεί τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς του Αιγαίου, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα, τους βουλευτές των νομών και όσους αγωνιούν για την πρόοδο των νησιών μας, να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα των εργαζόμενων στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την άμεση ικανοποίηση των δύο αιτημάτων της απεργίας μας που είναι:


1.Η άμεση θεσμοθέτηση πάγιων εξόδων κίνησης για τους υπαλλήλους του ΥΠΑΙ & ΝΠ, ποσού ανάλογου με αυτό που λαμβάνουν οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α.
2.Η έναρξη διαλόγου για την επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΥΠΑΙ & ΝΠ σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Σύλλογό μας. Τα προβλήματα αυτά έχουν έχουν εκτεθεί αναλυτικά στην από 19-12-2006 ανακοίνωση-ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ!


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:


*ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
*ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
*ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”