Αρχική Νέα Τοπικά «Τρέχουν» διαγωνισμοί για 442 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Τρέχουν» διαγωνισμοί για 442 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

7

Με το δάχτυλο στο… στιλό βρίσκονται περισσότεροι από 5.000 υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα. Τόσοι είναι αυτοί που υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν, με αιτήσεις τους, σε 16 τουλάχιστον διαγωνισμούς διεκδικώντας να καταλάβουν μία από τις 442 κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εκκρεμούν από τον προηγούμενο χρόνο.


*Η διαδικασία των προσλήψεων που είχε «παγώσει» λόγω των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, και βάσει του νόμου έχει ενεργοποιηθεί από την αρχή του χρόνου, φαίνεται όμως ότι θα τραβήξει σε μάκρος!


Δεν είναι τόσο η καθυστέρηση στην ορκωμοσία νέων δημάρχων λόγω των ενστάσεων στα εκλογοδικεία, όσο η διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού στους δήμους που διαρκεί μέχρι και τον Φεβρουάριο και η οποία αναμένεται ότι θα μεταθέσει τις περισσότερες ημερομηνίες έναρξης των διαγωνισμών ίσως και πέραν του διμήνου.


Σε ορισμένους δήμους που ανέλαβε άλλη δημοτική αρχή «ψιθυρίζεται» ότι δεν είναι πια σίγουρο αν θα δώσουν και το «πράσινο φως» για να προχωρήσει τελικά η πρόσληψη του προσωπικού. Εθεσαν θέμα προς τις διοικητικές υπηρεσιές των δήμων τους να επαναπροσδιορίσουν τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά και τις οικονομικές τους δυνατότητες, προτού προκηρύξουν τις παλιές θέσεις.


*Με γρήγορους ρυθμούς προχωρεί μόνο ο δήμος Αιγάλεω για 259 θέσεις πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη από τη δεύτερη ημέρα του χρόνου και ολοκληρώνεται στις 18 του μηνός. Πρόκειται κυρίως για διοικητικούς υπαλλήλους, οδηγούς, ηλεκτρολόγους, χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, τεχνικό προσωπικό, χειριστές μηχανημάτων, κηπουρούς και προσωπικό καθαριότητας.


*Το ΑΣΕΠ, πάντως, ήδη έστειλε σαφείς «οδηγίες» στους νέους δημάρχους για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να υλοποιηθούν εκ νέου και άμεσα όλες οι προκηρύξεις.


Πρέπει: «Πρώτον: Να δημοσιευτεί περίληψη της προκήρυξης στις εφημερίδες το 2007 και τα όρια ηλικίας πρέπει να οριοθετηθουν σύμφωνα με το 2007. Δεύτερον: Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να συγκροτήσει εκ νέου την Επιτροπή τήρησης της σχετικής διαδικασίας και κατάρτισης των πινάκων προτεραιότητας και επιτυχίας (τριμελής)».


*Οι σημαντικότερες προκηρύξεις δήμων που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα είναι στο δήμο Σπάτων για 33 θέσεις με ημερομηνία περί τα τέλη Ιανουαρίου, όπως εκτιμά η διεύθυνση προσωπικού του δήμου και στον δήμο Πειραιά για 96 θέσεις. Ακολουθούν προκηρύξεις με μικρότερο αριθμό θέσεων στο δήμο Ροδίων (Ν. Δωδεκανήσου), στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Θερμαϊκού, στον δήμο Ελευσίνας, στον παιδικό σταθμό της κοινότητας Μαγούλας, στον δήμο Αιγίου κ.α.


ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- 07/01/2007