Αρχική Νέα Τοπικά Ετος αλλαγών στην ακτοπλοΐα

Ετος αλλαγών στην ακτοπλοΐα

7

Οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2007.


ΕΤΟΣ σημαντικών ανακατατάξεων αναμένεται να είναι το 2007 στην ελληνική ακτοπλοΐα, καθώς όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθούν οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί των μεγάλων παικτών, που ξεκίνησαν από το 2006.

Τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό ακτοπλοϊκό τοπίο πυροδότησαν οι θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η απελευθέρωση των ναύλων, η κατάργηση του αναποτελεσματικού και άνευ ουσίας ορίου ηλικίας των πλοίων, η αξιοπλοΐα των οποίων συνδέθηκε πλέον με την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της συνθήκης της Στοκχόλμης, και η καθιέρωση των 12ετών συμβάσεων στις άγονες γραμμές, ήταν τρεις εκσυγχρονιστικές κινήσεις, που βελτίωσαν σημαντικά το πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ακτοπλοΐα και δικαίωσαν τις προσπάθειες της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας με συνέπεια υποστήριξε την αναγκαιότητα εφαρμογής τους.


Η αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα των παρεμβάσεων αυτών αναμένεται να κριθούν πιο ολοκληρωμένα κατά το τρέχον έτος, αφού τέθηκαν σε ισχύ ουσιαστικά στο δεύτερο μισό του 2006. Πάντως, τα εκατομμύρια των επιβατών αναμένουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και, βέβαια, ανταγωνιστικές τιμές, καθώς, όπως όλα δείχνουν, προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει και η χαμηλότερη πτήση των τιμών του πετρελαίου.


Σε μετοχικό επίπεδο, οι επενδυτές αναμένουν να διαπιστώσουν κατά πόσο θα ευοδωθούν τα σενάρια που οδηγούν σε περαιτέρω μεγέθυνση των εταιρειών, συνθήκη ικανή και αναγκαία για μια πιο δυναμικής ανάπτυξης τους.


Οι αποφάσεις του Ομίλου Attica, ο οποίος το 2006 ακολούθησε μία πολιτική συμμαζέματος των οικονομικών του κυρίως μέσω της συρρίκνωσης του στόλου εξωτερικού (πώληση τεσσάρων Superfast πλοίων), θα είναι αναμφίβολα καθοριστικές για το μέλλον του συνόλου της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς. Το «ανοικτό» μέτωπο είναι το εάν και πότε θα αυξήσει περαιτέρω τη θέση του στις Μινωικές Γραμμές γεγονός που θα προσδέσει ακόμη περισσότερο την κρητική εταιρεία στις ευρύτερες στρατηγικές του επιλογές που δεν είναι άλλες από την αύξηση της αξίας των μετόχων του Ομίλου. Παράλληλα, βέβαια, δεν αποκλείει στρατηγικές συνεργασίες με άλλους διεθνείς ομίλους, ενώ σχεδιάζει ταυτόχρονα τη ναυπήγηση ενός ή δύο πλοίων για τη θυγατρική της Blue Star Ferries


Η πορεία των Μινωικών Γραμμών θα εξαρτηθεί βέβαια από τη βούληση των μεγαλομετόχων της (Attica Group, Π. Λασκαρίδης κ.ά.). Ωστόσο, μετά και την πώληση του «Αριάδνη», βελτίωσαν τα χρηματοοικονομικά τους, ενώ βέβαια ανοικτό είναι το πώς θα αξιοποιήσουν το 33,31% των μετοχών της Hellenic Seaways που έχουν στη κατοχή τους.


Καθοριστικός είναι βέβαια και ο ρόλος του κ. Πάνου Λασκαρίδη στην ακτοπλοΐα, ο οποίος το 2006 τάραξε τα νερά, αποκτώντας ένα σημαντικό μετοχικό πακέτο στη Hellenic Seaways (34%), μία εταιρεία που αυτή τη στιγμή εμφανίζει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς με το συγκριτικά μικρότερο δανεισμό από τις άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου μπορεί να φέρει νέα πλοία στην ελληνική ακτοπλοΐα, είτε νεότευκτα («Νήσος Μύκονος» παλαιότερα και «Νήσος Χίος» από το Ιούνιο του 2007) είτε «secondhand», όπως είναι το πρόσφατο απόκτημά της το «Αριάδνη» (πρώην «Χιμούκα»), προκαλώντας πονοκεφάλους στους ανταγωνιστές της.


Η ΑΝΕΚ, η οποία με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη κατάφερε μέσα στο 2006 να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της, ολοκλήρωσε, τις διαδικασίες έγκρισης της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου (101,5 εκατ. ευρώ) και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επιτυχή έκβαση αυτής που θα της εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανανέωση του στόλου της.


Η ΝΕΛ, του κ. Απόστολου Βεντούρη, αναμένεται το 2007 να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξή της, μετά τη ρύθμιση με τον καλύτερο τρόπο μίας σειράς σημαντικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος (ρύθμιση δανείων, συμβιβασμός με τη Semt Pielstick, αποκατάσταση και αναβάθμιση των προωστήριων μηχανών των «Αίολος Εξπρές» και «Αίολος Εξπρές ΙΙ», επαναδρομολόγηση του «Αίολος Κεντέρης», απορρόφηση C-Link), στοχεύοντας πλέον στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας της, αξιοποιώντας ένα στόλο από δέκα πλοία (πέντε ταχύπλοα και πέντε συμβατικά), ενώ δεν «παραιτείται» των αξιώσεών της να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στις αναμενόμενες μετοχικές ανακατατάξεις, είτε αυτές αφορούν την Hellenic Seaways είτε άλλες εταιρείες.


Το 2007, αυξημένο ρόλο στα ακτοπλοϊκά πράγματα διεκδικεί και η Saos, του κ. Φώτη Μανούση, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εισαγωγής της στο Χ.Α. μέσω της «Ν. Γκάλης», ενώ επεκτατικές κινήσεις δεν αποκλείονται και από την Aegean Speed Lines του εφοπλιστή Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 8/1/2007