Αρχική Νέα Τοπικά Ο Συνδυασμός “Χίος, Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη” καταγγέλλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά...

Ο Συνδυασμός “Χίος, Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη” καταγγέλλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά τη Νομαρχιακή Αρχή

13

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο νομαρχιακός συνδυασμός “Χίος, Νέα Εποχή – Νέα Δύναμη” της Ισαβέλλας Μπουρνιά διότι στις πρόσφατες δημαιρεσίες αποκλείστηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή για τα έργα στο νομό. Στη συγκεκριμένη επιτροπή με ψήφους της πλειοψηφίας συμμετέχει ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο συμβούλιο Γιάννης Ζωφός. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

“Ο Νομαρχιακός Συνδυασμός «Χίος, Νέα Εποχή-ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» καταγγέλλει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Νομαρχιακής Αρχής Λαμπρινούδη, η οποία με ύπουλες μεθοδεύσεις θέλησε να αποκλείσει την Αξιωματική Αντιπολίτευση από την συμμετοχή της στην Νομαρχιακή Επιτροπή των Έργων. 


Υπενθυμίζουμε στην Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη ότι η συνεργασία την οποία συχνά πυκνά ευαγγελίζεται προϋποθέτει πρωτίστως σεβασμό στους θεσμούς τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως αλλά και στους όρκους που δίνουμε να είμαστε πιστοί στο Σύνταγμα.  
Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία την οποία εμείς σεβόμαστε.
Η Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη αντίθετα όχι μόνον δεν την σεβάστηκε αλλά την ερμήνευσε κατά το δοκούν, εξαντλώντας την «μεγαλοψυχία» της στο να στερήσει την μείζονα αντιπολίτευση από την εκλογή της στην θέση του τακτικού μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής. 


Αλήθεια δεν θα ήταν πιο μεγαλόψυχο να παραχωρούσε μία από τις τακτικές θέσεις της συμπολιτεύσεως;


Εύλογα αναρωτιέται κανείς πόσο ειλικρινής μπορεί να είναι ο κ. Λαμπρινούδης όταν αναφέρει ότι θέλει να συνεργασθούμε «Όλοι μαζί για την Χίο μας»;”