Αρχική Νέα Τοπικά Τη “συμμαχία” των μικρών καταγγέλλουν οι “Πολίτες Ομηρούπολης”

Τη “συμμαχία” των μικρών καταγγέλλουν οι “Πολίτες Ομηρούπολης”

4


Τη “συμμαχία” των παρατάξεων Παπαληού- Σκούφαλου καταγγέλουν οι “Πολίτες Ομηρούπολης” αφού αυτό όπως αναφέρουν είχε ως αποτέλεσμα να μην εκπροσωπείται η δεύτερη σε ποσοστό παράταξη στη Δημαρχιακή Επιτροπή. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της παράταξης του Κώστα Μούνδρου αναφέρονται τα εξής:

 

“Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης για την εκλογή Προεδρείου και Δημαρχιακής Επιτροπής, φάνηκε καθαρά μια μεθοδευμένη κίνηση για τον αποκλεισμό της παράταξης των «Πολιτών Ομηρούπολης» από το θεσμικό ρόλο που έπρεπε να έχει σαν μείζονα μειοψηφία στη Δημαρχιακή Επιτροπή.


Συγκεκριμένα, η «συμμαχία» των παρατάξεων της μειοψηφίας των κ.κ. Σκούφαλου και Παπαληού εκφράστηκε με αλληλοϋποστήριξη στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν, αφήνοντας έξω από τη Δημαρχιακή Επιτροπή, για πρώτη φορά, την αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης» παραμένουν πιστοί στις πάγιες θέσεις τους για μη συνδιαλλαγή του συνδυασμού, με απώτερο σκοπό την οποιαδήποτε θέση, πέραν από αυτή που τους έδωσε με τη ψήφο του ο λαός της Ομηρούπολης.


Επίσης, καταγγέλλουμε την πολιτική βούληση, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που περιορίζει τις θέσεις της αντιπολίτευσης στη Δημαρχιακή Επιτροπή μόνο σε μία σε σύνολο πέντε, αλλοιώνοντας την πολιτική βούληση και περιορίζοντας την ευρεία εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων σε ένα θεμελιώδες όργανο για τη λειτουργία του Δήμου.


Τελειώνοντας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την πολιτική βούληση των ψηφοφόρων μας, συμμετέχοντας στη Δημαρχιακή Επιτροπή, έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου, προασπίζοντας πάνω από όλα το καλό του τόπου.”