Αρχική Νέα Τοπικά Ελπίδα Τσουρή για τις εξελίξεις στα Μαστιχοχώρια

Ελπίδα Τσουρή για τις εξελίξεις στα Μαστιχοχώρια

7

 

Με ανακοίνωσή της η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή καυτηριάζει τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ σχετικά με το θέμα των αποτελεσμάτων στο Δήμο Μαστιχοχωρίων, υπενθυμίζοντας ότι η Δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος Θεσμός.

Η ανακοίνωσή της είναι η ακόλουθη:

 

“Με έκπληξη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία, τις τελευταίες μέρες, τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τοπικά, με αφορμή τα αποτελέσματα στο Δήμο Μαστιχοχωρίων και την έκδοση της σχετικής Δικαστικής απόφασης. Η προσπάθεια απαξίωσης της Δικαιοσύνης, τα υπονοούμενα, και σε τελική ανάλυση, η αμφισβήτηση των αποφάσεων των Δικαστηρίων, η άρνηση αποδοχής τους, δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία, σε ένα Κράτος Δικαίου, ενώ καταρρακώνουν τη Διάκριση των Εξουσιών, για την οποία έχει χυθεί αίμα, αλλά και τον σεβασμό στους θεσμούς…
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον πολιτικά στελέχη του Νομού φτάνουν σε σημείο να απαξιώσουν τη Δικαιοσύνη και τη λειτουργία της, προσωπικά, αισθάνομαι την υποχρέωση να καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία μου, ως βουλευτής και ως πολίτης.

Είμαι, επίσης, υποχρεωμένη να υπενθυμίσω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός, οι αποφάσεις του οποίου πρέπει να είναι σεβαστές και αποδεκτές, σε κάθε περίπτωση, και όχι μόνο όταν μας βολεύουν.Η εφαρμογή Δικαστικών Αποφάσεων ή η επίκληση της Δικαστικής διερεύνησης υποθέσεων, που έχουν συγκλονίσει το Δημόσιο βίο της χώρας, πρόσφατα, είναι συνηθισμένη πρακτική για τη σημερινή Κυβέρνηση (βλ. υπόθεση Πακιστανών, υποκλοπές κλπ), αλλά και σε τοπικό επίπεδο από στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις επίλυσης των διαφορών σε αιρετά όργανα, με… εγκύκλιο Υπουργείου.


Καλώ, λοιπόν, όσους, με τους λόγους και τις πράξεις τους αμφισβητούν το κύρος της πρόσφατης απόφασης για το Δήμο Μαστιχοχωρίων, να καταθέσουν δημόσια όσα στοιχεία διαθέτουν για αυτό. Διαφορετικά, ας σιωπήσουν και ας αναμένουν… τη Δικαστική επίλυση του θέματος, στην οποία οι θιγόμενοι έχουν προσφύγει. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει την ευθύνη του.


Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Νομού Χίου “