Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

9


Στο χορό των κινητοποιήσεων για την Παιδεία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Aιγαίου. Οι καθηγητές ανέστειλαν τη λειτουργία του ενώ οι φοιτητές σε διάφορες σχολές προχωρούν σε καταλήψεις.
Σε ανακοίνωσή του το Πρυτανικό Συμβούλιο αναφέρει:
«Tο Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Aιγαίου διαπιστώνοντας ότι:
1. H κοινή γνώμη εμφανίζεται ως διχασμένη επί του θέματος της Aναθεώρησης του Άρθρου 16 του Συντάγματος,
2. η κοινή γνώμη είναι μη ενήμερη επί των ουσιαστικών προοπτικών, προϋποθέσεων και συνεπειών της αναθεώρησης, ιδιαίτερα όσο αφορά στο Πανεπιστήμιο Aιγαίου,
3. υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα απρόσκοπτης έκφρασης των απόψεων της ακαδημαϊκής κοινότητας στο σύνολό της επί του ουσιαστικού αυτού ζητήματος.
AΠOΦAΣIZEI
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του,
α. την αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας του Iδρύματος, τη 10η Iανουαρίου 2007,
β. τη σύγκληση συνέντευξης Tύπου, ώστε να παρουσιασθούν οι απόψεις του επί των σχετικών θεμάτων στην κοινή γνώμη, ιδιαίτερα των νησιών του Aιγαίου».

 

Κατάληψη με εκδηλώσεις από το ΤΜΟΔ
«Mε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου των φοιτητών του τμήματος Mηχανικών Oικονομίας & Διοίκησης το τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη από την Tρίτη 9/1/07 μέχρι την Πέμπτη 11/1/07, όπου θα ξανασυνεδριάσει η Γ.Σ. στις 16:00 μ.μ. για να αποφασίσει τη συνέχεια ή μη της κατάληψης.
H κατάληψη γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την αντίθεσή μας στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και σε όλους τους νόμους που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση και που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της Mπολόνια και της E.E. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθούν οι εξής πολύμορφες εκδηλώσεις:
Τετάρτη 10/01/07:
11:00 π.μ. στην αρχή της Απλωταριάς θα πραγματοποιηθεί πορεία, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 από τους μαζικούς φορείς (Σύλλογοι Φοιτητών Τ.Μ.Ο.Δ. & Τ.Δ.Ε., Ν.Τ. Α.Δ.ΕΔ.Υ., Ε.Λ.Μ.Ε, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Σύλλογος μελών Δ.Ε.Π. Π.Α., Π.Α.Μ.Ε., Εργατικό Κέντρο Χίου)
19:00 Προβολή ταινίας στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.
Πέμπτη 11/01/07:
11:00 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 11/01/07
16:00 ΣΤΟ ΤΜΟΔ
18:00 ΣΤΟ ΤΔΕ».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΗΘΕΙΑ