Αρχική Νέα Τοπικά 1.000 νέα πλοία στην ελληνική σημαία

1.000 νέα πλοία στην ελληνική σημαία

20

ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 1.000 επιπλέον πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο ως αποτέλεσμα των μέτρων που εξήγγειλε τον περασμένο Νοέμβριο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας, αναμένει μέχρι το προσεχή Μάρτιο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας χθες στην εκδήλωση του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΝΕΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, ο υπουργός εμφανίσθηκε πολύ αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού νηολογίου και κάλεσε τους Ελληνες εφοπλιστές να ενστερνισθούν τα μέτρα και να φέρουν τα πλοία τους στην ελληνική σημαία καθώς όπως είπε ο ελληνικός εφοπλισμός ήταν πάντα δίπλα στην πατρίδα και τη σημαία.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το ΥΕΝ η δύναμη του υπό ελληνική σημαία στόλου (πλοία άνω των 100 gt) ανέρχεται σε 1.491 πλοία χωρητικότητας 30,7 εκατ. ολικής χωρητικότητας (gt).


Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο Νοέμβριο ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγγειλε δυο μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πλοίων υπό ελληνική σημαία και συγκεκριμένα την καθιέρωση ελαστικών συνθέσεων κατωτέρων πληρωμάτων, και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των Ελλήνων ναυτικών.


Αν και παράγοντες του ελληνικού εφοπλισμού δηλώνουν ακόμη άγνοια ως προς το πότε και πώς θα εφαρμοσθούν τα μέτρα ο κ. Κεφαλογιάννης θεωρεί ότι τον προσεχή Μάρτιο μπορεί να γίνει όπως είπε χθες η εκδήλωση υποδοχής των χιλίων νέων πλοίων.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΕΕ κ. Γιώργος Γράτσος στην ομιλία του απέφυγε οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα ενώ χαρακτήρισε το 2006 ως μία ικανοποιητική χρονιά για τη ναυτιλία. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στη ανάγκη ενίσχυσης της ναυτικής εκπαίδευσης τονίζοντας ότι η ελληνική ναυτιλία χρειάζεται καλά καταρτισμένους αξιωματικούς.


Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί η συντεχνιακή νοοτροπία που επικρατεί στο Πέραμα ακόμη και τα επιβατηγά πλοία που εκτελούν στο σύνολο τους όλες τις εργασίες τους εκεί θα αναγκασθούν να αναζητήσουν βάσεις σε γειτονικές χώρες.


Τέλος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα λιμάνια σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής τονίζοντας ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει η νομοθεσία η γραφειοκρατία και οι συντεχνίες να καταστρέφουν κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η πατρίδα μας.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική, 11/1/2007