Αρχική Νέα Τοπικά Εσπασαν κάθε ρεκόρ στις ναυπηγήσεις οι εφοπλιστές

Εσπασαν κάθε ρεκόρ στις ναυπηγήσεις οι εφοπλιστές

6

ΡΕΚΟΡ ΟΛΩΝ των εποχών σημείωσε το 2006 ο ελληνικός εφοπλισμός στις ναυπηγήσεις νέων πλοίων διατηρώντας τα πρωτεία στην παγκόσμια ναυτιλία, ανανεώνοντας παράλληλα σημαντικά τον ελληνόκτητο στόλο.


Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου «George Moundreas & Co» το 2006 οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν στα ναυπηγεία όλου του κόσμου και κυρίως βέβαια στην Άπω Ανατολή 322 πλοία όλων των τύπων συνολικής αξίας 16,64 δισ. δολ.


Την προτίμηση τους έδειξαν στα δεξαμενόπλοια (221 πλοία και συνολική χωρητικότητα 21,1 εκατ. dwt) ενώ ακολουθούν τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου (74 πλοία συνολικής χωρητικότητας 6,4 εκατ. dwt) και ακολουθούν τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (15) τα πλοία μεταφοράς υγραερίου ή υγροποιημένου φυσικού αερίου (12).


Επίσης σε ό,τι αφορά τα δεξαμενόπλοια από τα 221 τα 17 ανήκουν στην κατηγορία των VLCC, 33 είναι Suezmax, 48 Aframax, 18 Panamax, 69 MR και 36 products/chemicals.


Σε ό,τι αφορά τα φορτηγά πλοία (bulkcarries) από τα 74 τα 13 είναι Capesize, τα 25 post-panamax, τα 8 panamax, τα 25 supramax και τα 3 handies.


Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι συνολικά οι εναπομείναντες παραγγελίες στα ναυπηγεία φθάνουν στο τέλος του 2006 τα 542 πλοία.


Όπως επισημαίνει ο κ. Γιώργος Μπάνος επικεφαλής του τμήματος ναυπηγήσεων της George Moundreas η πορεία της ναυλαγοράς το 2006 έδειξε ότι η αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου και τα ικανοποιητικά ναύλα δεν είναι πρόσκαιρο φαινόμενο.


Η Κίνα συνεπικουρούμενη από την Ινδία και τη Ρωσία δημιουργούν προσδοκίες για παραμονή σε υψηλά επίπεδα των ρυθμών ανάπτυξης του παγκόσμιου μεταφορικού έργου. Αν και είναι δύσκολη οποιαδήποτε ακριβής πρόβλεψη της πορείας της παγκόσμιας αγοράς είναι γεγονός ότι δεν διαφαίνονται κάποια σημάδια για αντιστροφή της τάσης τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια σημειώνει ο κ. Μπάνος.


Η τάση επενδύσεων ενισχύεται και από την υψηλή ρευστότητα των Ελλήνων εφοπλιστών που κάνει το τραπεζικό σύστημα να διατηρεί χαμηλούς τόνους σε ό,τι αφορά τη θέση του για τα νέα επενδυτικά προγράμματα. Επίσης ενισχυτικά λειτουργεί και η άντληση κεφαλαίων από τα διεθνή χρηματιστήρια.


Πάντως ο κ. Μπάνος επισημαίνει και ένα ενδεχόμενο κίνδυνο που κρύβει αυτή η φρενήρης πορεία στις νέες κατασκευές. Η διαρκής συσσώρευση χωρητικότητας συνδυάζεται όπως σημειώνει με μία ανύπαρκτη αγορά διαλύσεων. Αυτό σημαίνει ότι μία δυσμενής στροφή στο μέλλον πιθανώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία κρίση τη ναυτιλιακή αγορά.


Ωστόσο η συγκεκριμένη εξίσωση είναι πολύ δύσκολο να λυθεί σήμερα καθώς περιλαμβάνει ένα άγνωστο «χ» που είναι τα χρονικά και ποσοτικά όρια ανάπτυξης των οικονομιών των τριών προαναφερόμενων χωρών.

Πηγή: Ναυτεμπορική, 11/1/2007