Αρχική Νέα Τοπικά Τα προβλήματά τους με την Ελπίδα Τσουρή συζήτησαν οι αρτοποιοί

Τα προβλήματά τους με την Ελπίδα Τσουρή συζήτησαν οι αρτοποιοί

8

Η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας, που δημιουργεί πολλά προβλήματ στις μικρές μονάδες, έφερε το Σύνδεσμο Αρτοποιών Χίου να συζητά τα προβλήματα του κλάδου με τη βούλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.

Στο δελτίο τύπου από το γραφείο της κας Τσουρή σημειώνονται τα εξής:

«Με την προωθούμενη από την Κυβέρνηση αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου «παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας» δημιουργείται ένα νέο, δυσμενέστερο καθεστώς, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους αρτοποιούς.
Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν αν το ψωμί που τρώνε είναι από κατεψυγμένη ζύμη, ποια είναι τα συστατικά του, ποια η χώρα προέλευσης και η ημερομηνία παραγωγής, ούτε αν προέρχεται από μεταλλαγμένες, γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες.  Ανοίγει, δηλαδή, διάπλατα, η πόρτα για άγνωστης ταυτότητας πρώτες ύλες και άγνωστης προέλευσης ψωμί.
Οι δε αρτοποιοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων υπεραγορών, οι οποίες θα μπορούν σε 30 τ.μ.  να ψήνουν κατεψυγμένη ζύμη και να την πωλούν («θερμές γωνιές / bake – off »).
Με την εφαρμογή του Νόμου, οι παραδοσιακοί φούρνοι της γειτονιάς θα ανήκουν στο παρελθόν, χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν χωρίς δουλειά, οι αγρότες θα πουλούν σιτηρά σε ακόμα χαμηλότερες τιμές και οι καταναλωτές θα είναι απροστάτευτοι.
Η προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και το συμφέρον των καταναλωτών μετατρέπονται σε ψιλά γράμματα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, προκειμένου, για μια ακόμα φορά, να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα.
Άποψη των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ότι, το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να εξυπηρετεί, πρωτίστως, αυτούς τους στόχους, σεβόμενο, παράλληλα, τις υποχρεώσεις της χώρας μας στην ΕΕ».